Itthon

Orbán: jönnek a 90-esek, mi vagyunk Európa jövője

Mi jövünk
július. 28. szombat 11:14

Ha a 68-as elit megy, az a kérdés, ki jön? Mi jövünk- utal Orbán a liberális demokrácia leválthatóságára. "Jönnek a 90-esek"- fogalmazza meg. Az antikommunista, kereszény elkötelezettségű, nemzeti érzelmű nemzedék következik most az európai politikában. 30 éve még azt gondoltuk, Európa a jövőnk, ma azt, hogy mi vagyunk Európa jövője- zárja beszédét a kormányfő.

Liberalizmus vs. illiberalizmus
július. 28. szombat 11:11

A kereszténydemokácia az nem liberális. A liberális demokrácia az liberális. A kereszténydemokrácia illiberális. A liberális demokrácia a multikulti mellett áll, a kereszténydemokrácia elsőbbséget ad a keresztény kultúrának. Előbbi bevándorláspárti, utóbbi bevándorlásellenes. A liberális demokrácia a variálható családmodell mellett áll, a kereszténydemokrácia pedig a keresztény családmodell alapján áll, ami szintén egy illiberális gondolat- magyarázza Orbán.

Kiszorulhatnak a keresztény alapokon álló pártok
július. 28. szombat 11:09

Ha egy-egy országban lesz 10-10 százalékot meghaladó muszlim népesség, amelyről tudni, hogy sosem fog keresztény alapokon álló pártokra szavazni és ezt összeadjuk a kereszténységet elhagyó európaiakkal, végleg kiszorulhatnak ezek a pártok az európai hatalomból, és ehhez nagyon közel állunk- figyelmeztet Orbán Viktor. A kereszténydemokrácia nem a keresztény hitelvek védelmezéséről szól, hanem, hogy a keresztény kultúrából kisarjadt létformákat kell védeni: emberi méltóságot, családot, nemzetet, hitbéli közösségeket.

Orbán: elakadhat a Soros-terv
július. 28. szombat 11:06

Orbán az EP-választásokra tér rá, szerinte minden erőt erre kell összpontosítani, annyira fontos lesz a bevándorlás kérdése miatt. Kitér arra is, hogy szerinte elakadhat a Soros-terv, ami a kormányfő szerint Európa átalakítását célozza meg.

Európa válsága
július. 28. szombat 11:02

Orbán szerint a Bizottság egy európai szocializmus felépítésén dolgozik. Megtagadták Európa gyökereit és a keresztény alapok helyett a nyílt társadalom alapjait építik. Nincsenek határok, az európai emberek lecserélhetők bevándorlókra, a család tetszés szerint variálható, az állam pedig többé nem garantálja a biztonságot Európában- sorolja. A liberális demokrácia szeirnte átfejlődött liberális nem demokráciává. Nyugaton liberalizmus van, demokrácia pedig nincs. Általánossá vált a szólásszabadság korlátozása például, mondja Orbán, majd elmondja, törlik például a médiában a migránsokkal kapcsolatos negatív híreket.

Meg vannak számlálva a napjaik
július. 28. szombat 10:58

Európa a legrázósabb téma a kormányfő bszédének a végén. Emlékeztet, valaha nagy civilizáció volt a kontinens. A vallás szelleme tekintetében azonban a keresztény szellemet megtagadták. Az alkotószellem tekintetében cenzúra van, a kutatás tekintetében pedig az USA lelépte Európát, de lassan Kína is. Az üzleti válllakozás szelleme helyett pedig a brüsszeli bürökrácia uralkodik. Ezen a négy területen a 2008-as válság mutatta meg a gondokat, majd a migránsválság tetézte azt. A jó hír a kormányfő szerint, hogy az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva, Orbán meg is számolta azt, körülbelül 300 napjuk lehet még a mandátumukból.

Kell az európai haderő
július. 28. szombat 10:57

Nem élhetünk tovább úgy, mind eddig- utal a fentiekre Orbán. Szerinte Európának rendelkeznie kell saját önvédelmi egységgel, kell a közös haderő.

Izrael, Törökország és Egyiptom
július. 28. szombat 10:55

Orbán áttér a közel-keleti helyzetre is. Itt arra figyelmeztet, ha Izrael, Törökország, vagy Egyiptom elveszíti stabilitását, annak nagyon komoly hatásai lennének Európa számára. Lehet szeretni, vagy nem szeretni Erdogant, vagy a politikai rendszerét, az kulcsfontosságú, hogy a migránstömegek beáramlását feltartsák, ehhez pedig stabil Törökország kell Európának.

Primitív oroszpolitika
július. 28. szombat 10:52

Az EU szerinte primitív oroszpolitikát folytat ma, mivel tényleg vannak fenyegetett országok ma az Unión belül, ilyenek például a Balti-országok is. Orbn figyelmeztet, hiába próbál Ukrajna a nyugat felé tolódni, ennek ma nem látni realitását, zéró az esélye az EU-csatlakozásnak, messze a NATO-tagság is, a gazdaság pedig rabszolgaságközeli helyzet felé sodródik, így nem lehetetlen a kormányfő szerint, hogy Ukrajnával kapcsolatban megvalósuljanak az orosz tervek.

Amerika borítja a mostani pályát
július. 28. szombat 10:49

Orbán szerint Amerika meg fogja próbálni vezető helyzetét tartani Kínával szemben, akinek azonban négyszeres demográfiai előnye van. Azt ma még nem tudni a kormányfő szerint, hogy sikerülni fog-e Amerikának a játékszabályok megváltoztatását fegyveres konfliktus nélkül végigvinni ehhez, de úgy véli, ki fognak egyezni az oroszokkal is ahhoz, hogy felborítsák azt a kereskedelmi előnyt, ami ma még Európa javára billenti a mérleget az USA-val szemben.