Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-20 21:57:00

Gémesi: Kaptam olyan üzenetet, hogy akkor majd az LMP elindul ellenem

Úgy tűnik, nem sikerült túl elegánsra az Új Kezdet és az LMP szakítása. Gémesi György bejelentése után ugyanis – állítólag – valaki az LMP-ből megüzente Gödöllő polgármesterének, hogy az önkormányzati választáson jelöltet indítanak ellene. Gémesi Györgyöt Rónai Egon mellett Csuhaj Ildikó és Bíró Mariann kérdezte az ATV Egyenes Beszéd Kontrában.

Szakít az Új Kezdet az LMP-vel – ezt Gémesi György, Gödöllő polgármestere, az Új Kezdet elnöke jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a Népszava beszámolója szerint. Gémesi pártja és az LMP az április 8-ai választások előtt kötött megállapodást, közös programmal, közös miniszterelnök-jelölttel, illetve közös jelöltekkel indultak. Az utolsó csepp a pohárban Gémesi szerint az LMP etikai bizottságának a döntése volt, amely szerint Szél Bernadettet eltiltották minden pártisztség viselésétől a jövőben.

Gémesi György az ATV Egyenes Beszéd Kontrában péntek este leszögezte, hogy az Új Kezdet önállóan fog készülni az önkormányzati választásokra. Hozzátette: ismeri az önkormányzatok nagy részét, és ha egy településnek jó a vezetője, akkor őt fogják támogatni, függetlenül attól, hogy milyen színekben indul. Más esetekben pedig együtt fognak működni más formációkkal annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb vezető kerüljön a település élére.

Azt is elárulta a műsorban, hogy 2019 után is szeretne Gödöllő polgármestere maradni. Csakhogy – Gémesi elmondása szerint – a mai sajtótájékoztatója után kapott olyan üzenetet, hogy akkor majd Gödöllőn is indul az LMP ellene, más pártokkal összefogva. „Ezt én tudomásul veszem, én abszolút demokrata vagyok” – jelentette ki, majd a műsorvezető kérdésére megerősítette, hogy olyantól kapta az üzenetet, aki döntési helyzetben van az LMP-ben.

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink