Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-20 16:01:00

Csúnya dolog a kollektív zaklatás - Orbán Viktor év végén tart majd sajtótájékoztatót

"Csúnya dolog a kollektív zaklatás" – ezzel válaszolt a miniszterelnök, amikor a parlamenti folyosón munkatársunk megkérdezte, hogy miért emelik a képviselők fizetését 200 ezerrel forinttal, és még legalább 5 újságíró próbálta neki szegezni a kérdéseit. A miniszterelnök azt mondta, majd év végén egy sajtótájékoztatón válaszol az összes felgyülemlett kérdésre. Később munkatársunknak kérdésére, hogy beszél-e még Tarlós Istvánnal, aki nem akar indulni újra a főpolgármesterségért, azt mondta: munkakapcsolatban vannak, gyakran szoktak találkozni.

Csúnya dolog a kollektív zaklatás - Orbán Viktor év végén tart majd sajtótájékoztatót

Úgy tűnik, Orbán Viktor nem ad több villáminterjút a parlamenti folyosón, az ülésterem és a miniszterelnöki dolgozószobája közötti körülbelül 40 méteres szakaszon. Ma kora délután, amikor az ülésterem felé tartott, és munkatársunk megkérdezte, hogy miért emelik a képviselők fizetését 200 ezerrel forinttal, és a hvg.hu munkatársa az ápolási díjról, a Klubrádió, valamint a Hír tv újságírója a költségvetésről, a Simicska-videóról, az azonnali.hu munkatársa pedig egy elvi kérdésről próbált érdeklődni, a miniszterelnök mosolyogva ugyan, de kétszer is megismételte: csúnya dolog a kollektív zaklatás.

Minden kérdésre azt válaszolta, hogy majd év vége felé tart sajtótájékoztatót, "máshol is így szokás", és akkor örömmel válaszol majd a kérdésekre.

Ezt válaszolta végig mosolyogva később az ülésteremből távozóban a megismételt kérdésekre is, így arra is, hogy államosítják-e az MTA-t, miért nevezte keleti veszélynek Oroszországot, illetve a Simicska-videós Klubrádiósra is ezt ismételte meg újra és újra.

A folyosó végén munkatársunk utolsó kérdésére, hogy beszél-e újra Tarlós Istvánnal, aki a kiszivárgott hírek szerint nem akar indulni már a főpolgármesterségért, Orbán Viktor úgy válaszolt: "munkakapcsolatban vagyunk". A következő kérdésünkre, hogy találkoznak-e újra, a miniszterelnök azt mondta még, hogy gyakran szoktak találkozni.

Munkatársunknak Orbán Viktor rendszeresen nyilatkozott a parlamenti folyosón, de a hvg.hu újságírójának is nagyon sokszor érdemben válaszolt. Az egyik legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó nyilatkozata az volt, amikor a washingtoni nagykövetcseréről, Szemerkényi Réka távozásáról kérdezte e sorok írója, és azt mondta: "nőügyekkel nem foglalkozom".

Amennyiben a miniszterelnök a jövőben spontán már nem nyilatkozik, valószínűleg év végéig kell várni arra, hogy feltehessük kérdéseinket, vagy esetleg a nemzetközi sajtótájékoztatókon nyílhat erre lehetőség, ha a közszolgálati és a kormányközeli orgánumok mellett más újságíró is tehet majd fel a miniszterelnöknek kérdéseket.

További belföldi híreink