Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-19 10:19:00

Kiborult Nagy Imre unokája: "a cipője sarkáig nem érnek fel"

A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre miniszterelnök szobra. Unokája szerint olyanok teszik mindezt, „akik a cipője sarkáig nem érnek fel”.

Kiborult Nagy Imre unokája: "a cipője sarkáig nem érnek fel"
Fotó: MTI

„KEDVESEIM, MOST VÉGTELENÜL ELSZOMORODTAM. Megölték, a börtönudvar sarkába kaparták el, álnéven, a temető sarkába ásták kátránypapírba-szögesdrótba csavarva... a forradalom 60. évfordulóján alázták végsőkig, hazudoznak róla a mai napig - most szobrát "helyezik át". Olyanok, akik a cipője sarkáig nem érnek fel. Sírni tudnék” – írja Facebook-oldalán Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája.

Jánosi Katalin arra a hírre reagált, miszerint a Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre miniszterelnök szobra a Vértanúk teréről.

Az új helyet Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója javasolta, de előtte még egyeztetnek az alkotóval, és beszerzik a szükséges engedélyeket. A nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén elfogadták a Vértanúk tere beruházással kapcsolatos kérelmet, így hamarosan megkezdődnek az előkészítő munkák, és várhatóan 2019 végére a megújuló Vértanúk tere a gyalogosoké lesz.

Wachsler Tamás szerint a Vértanúk terén a második világháború utáni szobor rombolásokat megelőző képzőművészeti arculatot kell visszaállítani, és mint mondta Nagy Imre szobra új, méltó helyre kerül.

atv.hu

További belföldi híreink