Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-05 06:26:00

Drasztikus áremelés jöhet az újépítésű ingatlanoknál

Tovább drágulhatnak az ingatlanok - akár még tíz százalékot az idén. Ráadásul a jövő év végén a kormány megszünteti az új építésű ingatlanokra adott öt százalékos áfakedvezményt. Minderről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt. Az ingatlanszakértő Híradónknak azt mondta: a kormány döntése az újépítésű lakásoknál akár húsz százalékos drágulást is eredményezhet.

Egy zuglói házsorban egy 34 négyzetméteres lakás csaknem 19 millió forintba kerül. A hirdetésben az is látszik, az egy szobás lakás felújításra szorul. Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedtek az ingatlanárak. A 14. kerületben egy év alatt 23 százalékot, míg például a 21. kerületben több mint 30 százalékkal nőttek az árak.

Az újépítésű ingatlanoknál további drágulás várható. A kormány ugyanis nem hosszabbítja meg az újépítésű ingatlanok esetében adott öt százalékos áfakedvezményt. Varga Mihály pénzügyminiszter úgy fogalmazott: a 2019 decemberében megszűnő kedvezménnyel nem kívánják támogatni azokat, akik csak befektetési céllal vásárolnak ingatlant.

A Híradónknak nyilatkozó ingatlanszakértő szerint további áremelkedés várható, mind az újépítésű, mind a használt lakásoknál.

„Az elmúlt évek tendenciája tovább folytatódik a lakásárak vonatozásában. Tehát, továbbra is az áremelkedés az irányadó tendencia, viszont ennek az üteme folyamatosan csökken” – mondta Híradónknak Balogh László. Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint arra lehet számítani, hogy idén a 10 százalékot is meghaladja országos szintén a lakásárak emelkedése.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink