Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-30 06:00:00

"Nincs életem" Egy éve egy panelház szobájába bezárva él a 25 éves fiú

Több mint egy éve él annak a 9. emeleti panellakásnak a szobájába zárva egy 25 éves nyíregyházi fiatalember, amelynek erkélyéről tavaly májusban, öntudatlan állapotban a mélybe vetette magát. A zuhanást túlélő fiú deréktól lefelé béna, állapota pedig egyre romlik, mert a közeli kórházakban már nem folytatódhat a rehabilitációja.

 

A tavaly májusban még herbálfüggő Attila a kilenc emeletnyi zuhanás után a kórházban tért magához, ott, ahol korábban többször is járt, pszichiátriai problémák miatt. A fiatalember számára csak a baleset után hetekkel lett világos, hogy milyen következményekkel járt az ugrás.

"Őszintén megmondva nem emlékszem semmire. Nem tudtam, hogy nem fogok tudni járni, csak amikor anyukám mondta, hogy mit mondtak neki az orvosok, akkor tudtam meg, hogy nem fogok tudni járni. 25 éves vagyok, és nincs életem" - mesélte az ATV Híradójának.

Attila azóta ugyanabban a lakásban él, vagy ináabb vegetál. Alsó testét felfekvéses sebek borítják, a lábai elsorvadtak, izületei pedig úgy csontosodnak, hogy a fiatalember alig tudja kinyújtani a lábát. Emiatt a kerekesszékben is csak rovid ideig tud ülni, pedig Attila azt mondja, dolgozni is eljárna, ha nem lennének folyamatosan fájdalmai.

Attilát a zuhanása óta az édesanyja ápolja, Éva ezért dolgozni sem tud. A család most 80 ezer forintból él, Évának mégsem ez a legnagyobb baja, hanem az, hogy látja a fia állapotát romlani.

"Járt hozzá egy szakápoló, és szerintem már ő is besokallt, mert mindig mondta, hogy a fiút valahova vitessem, mert így nem maradhat itthon. Hát ő nem tudja meggyógyítani, az egy dolog, hogy leápoljuk a sebet, meg bepelenkázzuk, meg amit kell, de ő gyógyítani nem tudja" - panaszkodott az anya.

Az asszony szerint a nyíregyházi-, és a debreceni kórházban sem vállalják a fia további kezelését, enélkül pedig csak egyre romlik Attila állapota.

A debreceni kórháztól nem kaptunk választ, a nyíregyházi kórház azonban visszautasítja a vádakat. Szerintük Attilát az öngyilkossági kísérlet óta 18 szakrendelésen összesen 183 alkalommal kezelték, és minden segítséget megadtak az otthoni ápolásához is.

A kábítószer-függőségből azóta kigyógyult fiatalember és családja most abban bízik, hogy a Nyíregyházától távoli fővárosban esetleg még tudnak javítani Attila állapotán.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink