Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-19 19:41:00

Hiller továbbra is befolyásolná, merre halad az MSZP

A politikus szerint hazudik, aki azt állítja: nem érdekli, mi van a névjegykártyája második sorában. Ugyan jelenleg nincs tisztsége, nem vonul vissza, továbbra is alakítani akarja a pártját.

Hiller István

 

Hiller István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában igennel felelet arra a kérdésre, hogy sok munkája volt-e abban, hogy az MSZP vezetőjéből visszaküzdötte magát egyszerű párttaggá. A választmányi elnökként eltöltött 2 évével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: olyat tett le az asztalra, amit érdemes továbbvinni. Szerinte szakmai szempontból nincs miért szégyenkeznie.

„Ez egy sikeres két év volt a tekintetben, hogy az volt a feladatom, hogy előállítsam a tartalmat. Az a politika nyelvén hosszú távú- és választási programot jelent” – magyarázta a politikus,


aki ugyanakkor hozzátette: a választási kampányban erről a tartalomról nem volt szó, amiből levonta a következtetést. „Ha a szomszédom macskája nagyobbat nyávogott az összefogásról, akkor nagyobb teret kapott, mint az oktatás vagy az egészségügy” – mondta. Pedig, véleménye szerint nem elegendő a jelenlegi hatalomra azt mondani, hogy „nem”, hanem fel kell vázolni egy világos koncepciót.

Hozzátette: nincs szó visszavonulásról, és bár nincs tisztsége továbbra is befolyásolni akarja, hogy milyen irányba halad tovább az MSZP. Szerinte hazudik az a politikus, aki azt mondja, hogy nem érdekli, mi szerepel a névjegykártyája második sorában. „A választmányi elnökséget szívesen csináltam, és nem akartam mást” – szögezte le a politikus, aki egyúttal leszögezte, nem akart alelnök, vagy hasonló lenni.

Azzal kapcsolatban, hogy egyes hangok szerint az ellenzéknek bojkottálnia kellene az Európa Parlament választásokat, Hiller István elmondta: a kampány egy olyan alkalom lesz, amikor a pártok világosan elmondhatják, hogy mit akarnak. Ha a pártok újrakezdik azt a mantrát, hogy közös lista/nem közös lista, akkor a választók teljesen elfordulnak. Szerinte az MSZP-nek kell, hogy legyen egy világos programja, és csak ezután kell arról beszélni, hogy ki-kivel és hogyan.

„Nem a Fidesszel akarok foglalkozni, azt mondják el a fideszesek. Nekünk van mondanivalónk, és ehhez csatlakozni érdemes” – jelentette ki. A főpolgármester-választással kapcsolatban elmondta: van esély arra, hogy a demokratikus ellenzék egy személy mögé közösen beállva elnyerje a tisztséget, az MSZP-nek ebben koordinátori szerepet kell betöltenie.

atv.hu

További belföldi híreink