Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-05 05:10:00

Schmuck Andor: kulcsoljuk össze a kezünket, amiért ez az ellenzék nem került kormányra

Megszüntettük a szociáldemokrata pártot – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Schmuck Andor, a szociáldemokrata párt volt elnöke, aki a belvárosi időközi önkormányzati képviselőválasztáson független jelöltként tér vissza a politikába. A szociáldemokrata párt kudarcáról Schmuck Andor elmondta: annak oka szerinte az, hogy tévedtek, amikor azt hitték, hogy a kampánypénzek idős emberek segítésére fordítása és az emberi szó politikába emelése vonzó lesz az az embereknek.

Ami mostani indulását illeti, Schmuck Andor erről elmondta: a szóban forgó önkormányzati képviselői választókerület 18 háztömbből áll, ahol összesen több mint kétezer szavazópolgár él a Lánchíd és a Szabadság híd, illetve a Duna-korzó és a Bécsi utca közötti területen.

Schmuckot elmondása szerint az önkormányzati időközi képviselőválasztás arról szól, hogy a szóban forgó 18 háztömb házmestert keres magának. Beszámolt arról is, hogy indulásának eldöntése után felkereste fideszes riválisát, Balla Valériát, és Nagy Bélát, akit több ellenzéki párt is támogat. Hozzátette: mindkettejüket kiváló személyiségnek tartja és mindkét riválisát meghívta a Gerbeaudba beszélgetni.

Esélyeiről szólva Schmuck Andor elmondta: ha a választók pártalapon döntenek, esélytelennek tartja magát, de ha az alapján döntenek, hogy a jelöltek közül kinek van ideje és ambíciója, akkor van esélye. A következő hetekre azt tervezi, hogy lakógyűléseket tart az összes érintett tömbházban.

Ami az országos politikát illeti, Schmuck azt javasolta az ATV nézőinek, hogy

„kulcsoljuk össze a kezünket, hogy volt annyi Fidesz-szavazó”, amennyi elejét tudta venni annak, hogy a Schmuck szerint borzalmas állapotban lévő ellenzék kerüljön kormányra. 

Ezzel kapcsolatban élesen bírálta a Jobbikot, amely kormányzásra készült, de „nincs napi 3000 forintja”, hogy elinduljon a nyári időközi választásokon, majd az MSZP-t is, amely „fegyelmit indít a saját pártelnöke ellen, amiért egy szövetségessel aláírt egy szerződést”.

Schmuck úgy látja: az ellenzék mind 2014-ben, mind 2018-ban azért vesztett kátharmaddal, mert szembement a Fidesszel és nem a saját pályáján akarja legyőzni a kormánypártot. Szerinte mind az V. kerületben, mind pedig országosan akkor lehet legyőzni a Fideszt, ha az ellenzék „Fidesz lightot” ígér, vagyis egy korrupció nélküli Fideszt. Szerinte ez az ellenszere a Fidesz kormányzásának.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink