Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-01 08:10:00

Hős utca: "Akiknek nem jár lakás, azok mehetnek a hajléktalanszállókra"

A Hős utca és Bihari utca lakói közül azoknak segítenek, akik dolgoznak és nem isznak.

Hős utca: "Akiknek nem jár lakás, azok mehetnek a hajléktalanszállókra"

A kőbányai polgármester az Inforádióban közölte: a Hős utca lebontásra ítélt házaiban élőknek „próbálják megoldani a lakhatását”, ahogy a szintén érintett Bihari utcai házak lakóinak is. D. Kovács Róbert elmondta, hogy az önkormányzat 2010 óta már nem ad bérbe itt lakásokat, és mintegy 120 lakásból kiköltöztették az ott élőket.

Az interjúból kiderült, hogy a Hős utcában 25-30 önkormányzati bérlakásban laknak, és hozzávetőleg 150 a magántulajdonú lakások száma, azok mind lakottak. A Bihari utcában viszont mind a 73 lakás önkormányzati, azok elvileg üresek.

D. Kovács szerint olyan programra van szükség, amely a családok helyzetét külön-külön vizsgálva megteremti a lakhatás feltételeit azoknak, akik hajlandók elfogadni az önkormányzat, vagy egy bevont civil szervezet által szabott követelményeket. De biztos, hogy benne van a pakliban az is, hogy ez az út nem mindenkinek lesz járható – jelentette ki. A segítség feltételeként azt említette, hogy munkába kell járni minden nap, és „nem szabad, hogy minden nap leigya magát a sárga földig”.

Akiknek nem jár lakás, azok hajléktalanszállókra mehetnek 2-3 ágyas szobákba.

A polgármester elmondta, hogy a Bihari utcai ingatlanok helyén valószínűleg nem lesz semmi, ugyanis ipari területre ékelődött be. A Hős utcai terület esetében a sportcélú hasznosítás mellett döntött a képviselő-testület.

atv.hu/24.hu

További belföldi híreink