Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-28 17:15:00

Szijjártóék röviden és tömören: Nem érkezett néppárti ultimátum CEU-ügyben

Nem - röviden és tömören így reagált Szijjártó Péter minisztériuma az atv.hu-nak arra, hogy érkezett-e bármilyen elvárás hozzájuk Angela Merkel német kancellár környezetéből, vagy az Európai Néppárt részéről, hogy a CEU ügyében mielőbb írja alá a magyar kormány a megállapodást az egyetem működéséről. Sajtóhírek arról szóltak: ez lenne a feltétele annak - a Stop Soros javaslat mellett -, hogy ne zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból.

Szijjártóék röviden és tömören: Nem érkezett néppárti ultimátum CEU-ügyben

Korábban Orbán Viktort is megkérdeztük a CEU-ról. "Magyarországnak senki, semmilyen ügyben nem szabhat előfeltételt" - mondta akkor a miniszterelnök arra, hogy a CEU működése előfeltétele-e, hogy problémamentes legyen a kormány, a Fidesz együttműködése az Európai Néppárttal.

Két héttel ezelőtt pedig, amikor a CEU felszólította a kormányt, hogy írják már alá a megállapodást, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt nyilatkozta munkatársunknak: "eddig világos volt, hogy a CEU nem folytatott oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban. Ám most valóban érkezett egy olyan jelzés, hogy együttműködési megállapodást kötöttek egy másik intézménnyel. A miniszterelnöki megbízott nyilván be fog számolni a kormánynak".

Michael Ignatieff rektor nyilatkozatát, miszerint Bécsbe költözik a CEU, ha nyárig nem lesz megállapodás, a miniszter nem kommentálta.

Ajánlom

További belföldi híreink