Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-26 07:42:00

Még mindig várják a 12 ezer forintos segítséget azok, akik fával fűtenek

Továbbra is várják és a 12 ezer forintos segítséget azok is, akik fával fűtenek. A választások előtt ígérte meg a miniszterelnök először a gázzal fűtőknek, majd a távfűtéses lakásokban élőknek, hogy támogatást kapnak. Később a szociális tűzifára jogosultak is kaptak ígéretet, de pénzt eddig egy fillért sem kaptak.

Március végén járt az ATV Híradója a Zala megyei Kerecsenyben azután, hogy Orbán Viktor megígérte – akkor még csak a szociális tűzifára jogosultaknak –, hogy ők is kapnak 12 ezer forintos kompenzációt.

Egy nap híján két hónap telt el a kerecsenyi látogatás óta, így most visszatértünk a faluba, ahol az ott élők azt mondták, hogy eddig egy fillért se láttak, de még tájékoztatást sem kaptak arról, hogy mikor és milyen módon jutnak hozzá a 12 ezer forintos segítséghez.

A polgármester most azt mondta, hogy kaptak egy kisebb mennyiségű tűzifát, de az olyan csekély mennyiség, hogy a 12 ezer forint nem jön ki belőle.

A lakosság nagyon szeretné most már megkapni ezt a kompenzációt, többen érdeklődtek nálunk” – mondta Híradónknak Réti Alfréd. Hozzátette, az önkormányzat kapott egy kiegészítő támogatást, ami 18 köbméter tűzifáról szól, ezt 70 család között kéne elosztaniuk, de „sehogy sem jön ki a matek”.

A kerecsenyiek döntő többsége közmunkásként dolgozik az önkormányzatnál, így az ott keresett jövedelmükhöz jól jönne a segítség. A polgármester azt mondta, hogy ha természetben, tehát fában kapják majd a segítséget, annak ők is örülnek. Bár nekik még ekkor is a zsebükbe kell nyúlni, mert a szállítás költségét valakinek ki kell fizetni.

atv.hu

További belföldi híreink