Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-24 11:22:00

Fordulat: Katinka bejelentette, hogy nem folytatja Shane-nel

Véget ért a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup munkakapcsolata.

Fordulat: Katinka bejelentette, hogy nem folytatja Shane-nel

A 29 éves bajai sportoló Facebook-oldalán csütörtökön úgy fogalmazott, "Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök."

Hosszú hozzáteszi, jelenleg is folyik a felkészülése a versenyekre, miközben keresi a megfelelő szakmai hátteret a pályafutása következő szakaszára.

Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup kapcsolata tavaly év végén romlott meg. A probléma pontos okát nem lehetett tudni, csupán annyit, hogy Katinka elköltözött közös otthonukból. Az úszónő akkor sem enyhült meg, mikor férje a januári Év sportolója-gálán magyarul kért bocsánatot mindazért, amit elkövetett. Majd márciusban hosszú idő után újra közös fotót posztolt Hosszú a közösségi oldalaira: „Te és én a világ ellen” – ezt írta angolul a képhez az úszónő, amiből arra lehetett következtetni akkor, hogy megoldódott a pár magánéleti krízise.
A 30 éves Tusup 2013-ban vette feleségül Hosszú Katinkát, akivel a 2012-es londoni olimpia után kezdett el dolgozni. Az azt követő öt évben a három olimpiai bajnoki cím mellett hat nagymedencés vb-elsőséget és összesen hét Eb-aranyérmet ünnepelhettek közösen. Hosszú nagymedencében 200 és 400 méteres vegyesúszásban is világcsúcstartó.

A klasszis sportoló a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, azt követően hónapokat hagyott ki. Idén először a Mare Nostrum-sorozatban, júniusban ugrik majd medencébe, s várhatóan rajthoz áll az augusztusi, glasgow-i Eb-n is.

atv.hu

További belföldi híreink

Szóljon hozzá!