Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-23 21:17:00

Herényi ledobta az atomot: Bölcsek a magyarok, marha jól tették, hogy a Fideszre szavaztak

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a vendége volt szerdán Lendvai Ildikó és Herényi Károly, ahol természetesen szóba került az MSZP-Párbeszéd és a Liberálisok közötti konfliktus. Herényi szerint ilyen emberekre nem lehet az ország vezetését bízni, Lendvai szerint amit az ellenzék mutat a választás után rosszabb, mint amit a választás előtt mutatott.

 

Mint ismert, a Zoom.hu néhány napja - dokumentumokat bemutatva - megírta, hogy Molnár Gyula, az MSZP pártelnöke arról szerződött saját hatáskörben Fodor Gáborékkal, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke ezzel kapcsolatban leszögezte: Molnár Gyula hibázott, nem lehet ilyet csinálni, de tudja, hogy mire gondolhatott. „Széles pártszövetséget akartunk, de senki nem merte vállalni, hogy 3 párt neve legyen a lista fölött, mert ahhoz 15 százalék kell. Ez eddig érthető. Igen ám, de állami támogatást csak az kap, aki önálló jelöltet indít a saját nevén, vagy szerepel a neve egy listán. A liberálisok azzal, hogy egy olyan listára jöttek, amin nincs ott a nevük, elestek az évi 75 milliós támogatásuktól” – magyarázta.

Herényi ezen a ponton vágott közbe, mondván, a Liberálisok mindenképpen elvesztették volna a támogatást, mert fél százalékot sem értek volna el. A korábbi szocialista vezető ezzel egyetértett, ugyanakkor hozzátette, hogy a tárgyalófelek úgy gondolhatták, hogy a Liberálisoknak jár valami kompenzáció. Herényi ezen a ponton kijelentette:


„Nagyon bölcsek a magyar választópolgárok. Nagyon nehéz ezt nekem kimondani, de marha jól tették, hogy a Fideszre szavaztak,

mert amit ez a társaság produkál a választások óta; az LMP-ben összeverekedtek, (…) a Toroczkai az most szakítja szét a Jobbikot, az MSZP-ben meg borzasztó, amit a Fodor Gáborék csináltak, hogy megalakul, az a szerencsétlen Burány Sándor átül oda, hogy rendben legyen ott minden, és akkor ezt így fölrúgják. Ilyen emberekre nem lehet az ország vezetését rábízni” – fakadt ki a korábbi MDF-es politikus.

Lendvai erre rátett még egy lapáttal, amikor kijelentette: nem tud védekezni, amit az ellenzék mutat a választás után, az még rosszabb, mint amit a választás előtt mutatott. „Pedig az sem volt semmi” – tette hozzá. Egyetlen dologba kapaszkodik – ahogy fogalmazott – a gyérülő optimizmusa: „az a cserép, ami repedezik, az törjön szét. Ami balhé-gyanú van, az inkább most robbanjon ki, a ciklus elején, mint később. Hátha kialakul egy értelmesebb pártszerkezet, amiben lesz egy jobb, és nem buta alkukat kötő MSZP, egy nem verekedő LMP, és nem egy radikalizálódó Jobbik”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink