Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-22 05:10:00

Elszivárgott a víz a letenyei strandból, nincs pénz a felújításra

A medencékből elszivárog a víz, a javításra nem futja, minden jel szerint be kell zárni a letenyei strandot. A felújításhoz 30-40 millió forint kellene. Az önkormányzatnak nincs pénze.

A csempeburkolat egy jó része lehullott ebben a medencében. A tavaszi ellenőrzéskor azonban az is kiderült, hogy ennél nagyobb a baj.

A helyiek a tél elmúltával azt tapasztalták, hogy nagyjából 40 centi víz szivárgott el a medencéből. Mint kiderült, a nagy medence külső betonrétegének dilattációs résén keresztül szivárgott el a víz. Ennek helyrehozatala komoly munkákkal történhet meg, amire az önkormányzatnak most nincs pénze. A 15 éves strandon a megnyitása óta jelentős felújítást nem végeztek, éppen csak annyit tettek meg mindig, amire feltétlen szükség volt.

A polgármester elmondása szerint tűzoltómunka volt a létesítményben, ami azt jelentette, hogy nyitás előtt azokat a burkolatokat, amik tönkrementek, leváltak, azokat nagyon gyorsan, gyors ütemben kicserélték, hogy a szezonra ki tudjon nyitni a létesítmény.

Az eddigi becslések szerint 30-40 millió forintra lenne szükség a strand felújítására. Ennyi pénze az önkormányzatnak nincs, így várhatóan idén nem nyit ki a strand. Az önkormányzat a kormánytól, konkrétan Orbán Viktortól remél segítséget.

A strand idei nyitására egyre kevesebb az esély, ugyanis a polgármester szerint, ha már most dolgoznának a felújításon, a medencéket akkor is csak a nyár második felétől lehetne használni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink