Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-20 16:53:00

Mellár döntött: Belép a Párbeszéd-frakcióba

Korábban azt mondta, hogy csak hétfőn hozza meg a döntést. Most mégis bejelentette, hogy belép, mert nem nézheti tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon.

Mellár döntött: Belép a Párbeszéd-frakcióba
Mellár Tamás

Beszámoltunk róla, hogy a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd műsorának pénteki felvételen közölte, már korábban is szóba került közte és Mellár között, hogy csatlakozzon a frakcióhoz, de a Liberálisok döntését követően ez a tárgyalás most felgyorsul. Mint ismert, Mellár korábban tagja volt Karácsony miniszterelnök-jelölti tanácsadói testületének és árnyékkormányának is, a társelnök szerint mind emberileg, mind politikailag nagyon jó a kapcsolatuk.

"Vagy-vagy" – pénteken még így reagált munkatársunk kérdésére, hogy belép-e a Párbeszéd-frakcióba Mellár Tamás. A független parlamenti képviselő akkor azt mondta, telefonon megkereste őt Karácsony Gergely és meg is kérte, hogy csatlakozzon a Párbeszéd-frakcóhoz, Bősz Anett távozása után ugyanis a számuk 4-re csökken és így nem működhetnének képviselőcsoportként.

Kérdésünkre, hogy inkább a csatlakozásra hajlik-e, hogy megmentse a feakciót, Mellár Tamás azt mondta: még gondolkodik, és ugyanakkora a valószínűsége annak, hogy belép, mint annak, hogy marad független képviselő. S bár hétfő ünnepnap lesz, akkorra eldönti, és válaszol Karácsony Gergely felkérésére - mondta Mellár Tamás.


Mellár most mégis előrehozta a bejelentését: a Facebookon közölte, hogy belép a Párbeszéd-frakcióba.

Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését” - írta.

Mellár hozzátette, tudja, hogy a döntésével a saját helyzetét nehezíti, mert új támadási felületet nyit. “Mindezt mérlegelve, mégis a belépés mellett döntöttem, mert most sokkal fontosabb az ellenzék perspektivikus együttműködésének az előmozdítása, mint a saját rövid távú érdekem. Remélem, hogy szavazóim elfogadják érveimet és megértik döntésem mozgatórugóit” - fogalmaz a közösségi oldalra írt nyilatkoztában.

További belföldi híreink