Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-18 14:19:00

Megszólalt Mellár: "Vagy-vagy", de hétfőre eldönti

Még nem tudok erre válaszolni, ugyanakkora a valószínűsége, hogy csatlakozom a Párbeszedes frakcióhoz, mint annak, hogy nem - ezt mondta Mellár Tamás az atv.hu-nak arra, hogy megmenti-e az ellenzéki frakciót, miután kilépett Bősz Anett, a Liberálisok képviselője.

Megszólalt Mellár: "Vagy-vagy", de hétfőre eldönti

"Vagy-vagy" - így reagált munkatársunk kérdésére, hogy belép-e a Párbeszéd-frakcióba Mellár Tamás. A független parlamenti képviselő azt mondta, telefonon megkereste őt Karácsony Gergely és meg is kérte, hogy csatlakozzon a Párbeszéd-frakcóhoz, Bősz Anett távozása után ugyanis a számuk 4-re csökken és így nem működhetnének képviselőcsoportként.

Kérdésünkre, hogy inkább a csatlakozásra hajlik-e, hogy megmentse a feakciót, Mellár Tamás azt mondta: még gondolkodik, és ugyanakkora a valószínűsége annak, hogy belép, mint annak, hogy marad független képviselő.

S bár hétfő ünnepnap lesz, akkorra eldönti, és válaszol Karácsony Gergely felkérésére - mondta Mellár Tamás.


Beszámoltunk róla, hogy a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd műsorának mai felvetelén közölte, már korábban is szóba került közte és Mellár között, hogy csatlakozzon a frakcióhoz, de a Liberálisok pénteki döntését követően ez a tárgyalás most felgyorsul. Mint ismert, Mellár korábban tagja volt Karácsony miniszterelnök-jelölti tanácsadói testületének és árnyékkormányának is, a társelnök szerint mind emberileg, mind politikailag nagyon jó a kapcsolatuk.

A Párbeszédnek 3 napja maradt arra, hogy találjanak valakit, aki átül hozzájuk, különben megszűnik a frakciójuk, amivel az is jár, hogy elesnek az évi 135 milliós támogatástól, megszűnik Szabó Tímea frakcióvezetői tisztsége és a parlamenti bizottsági helyeket is újra kell osztani. Valamint jelentősen szűkülne is a mozgástere a párbeszédes politikusoknak az Országgyűlésben.

Ajánlom

További belföldi híreink