Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-17 20:50:00

Kunhalmi: Nem szüntetjük meg az MSZP-t

A szocialista politikus szerint mindenki eldönti, hogy mit gondol Szanyi Tiborról. Ha ő lenne az elnök, akkor egy ellenzéki pártunió irányába indulna el, és a kereszténydemokráciával szemben szociális demokráciát ajánlana a választóknak.

 

Ahogy arról az atv.hu beszámolt, az eddigi legkomolyabb kritikával illette a szocialista Szanyi Tibor saját pártját. Nem csak azt mondta, hogy Fidesz-kollaboránsok vannak az MSZP-ben, de úgy is véli, hogy a szocialista pártot fel kell számolni, majd újjáalakítani. Az EP-képviselő az ATV Startban hozzátette: az öt NER-kollaboráns szerinte az MSZP technikai-gazdasági hátteréhez köthető. Szanyinak konkrét tervei is vannak, például az új párt nevét illetően. Nemsokára pedig a programját is nyilvánosságra hozza, amely 39 pontból áll. A teljes beszélgetést itt találja.

Az MSZP budapesti elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált Szanyi Tibor szavaira. „Szanyi Tibort hallgatva szerintem mindenkinek van egyfajta gondolta” – fogalmazott, és leszögezte: nem ért egyet Szanyival, mert ha nincs MSZP, akkor nincs Magyarországon baloldal. Kunhalmi Ágnes szerint át kell alakítani a szocialista pártot, mert ha megszűnik, akkor nagyon sok jelenlegi szavazó el fog pártolni tőlük.

Az MSZP-re szükség van – mondta. „Eldöntik a szavazók, hogy mit gondolnak Szanyi Tiborról” – tette hozzá.

Abban igazat adott kritikus párttársának, hogy megvannak a MSZP határai, és válaszúthoz érkezett a párt. Szerinte meg kell vizsgálni, hogy merre kell továbbhaladnia a szocialistáknak és a baloldalnak. „Orbán Viktornak 10 évébe telt, hogy összekalapálja a jobboldalt” – példálózott, és kijelentette: ha ő lenne az elnök, akkor biztosan elmozdulna egy pártunió irányába. Ugyanakkor egyenrangú partnerként kezelné a pártokat, nem akarná felszalámizni őket. „Ha van útja a magyar baloldalnak, egységesíteni kell. Egy jelszóra van szükségünk: nincsenek a baloldalon ellenfelek” – magyarázta.

Nagy hibának tartja, hogy az ellenzéki oldal, köztük az MSZP nem vette észre, hogy a jóléti rendszerváltás víziója megbukott. Nem véletlen, hogy Orbán Viktor nem azzal kampányolt, hogy visszahozza az első Orbán-kormány intézkedéseit, hanem paradigmát váltott. Kunhalmi a régi vágású kereszténydemokráciával szemben a szociális demokráciát állítaná szemben – jelentette ki azzal kapcsolatban, hogy konkrétan mit ajánlana a választóknak Orbánnal szemben. Végül ismét kijelentette: „nem szüntetjük meg a pártot, a pártot át kell alakítani”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink