Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-06 18:48:00

Anyaforradalom: Kiírták a Margit hídra, mire lenne szükségük

Az anyák hátrányos helyzetére hívták fel a figyelmet azok a nők, édesanyák, és nagymamák, akik ma Budapesten, a Szent István park mellett találkoztak. A szervezők egy hatalmas molinóval érkeztek, amelyen az állt: Anyaforradalom.

A molinóra mindenki felírhatta, mire lenne szüksége. Amikor elkészült, kifeszítették a Margit hídra úgy, hogy az a Parlamentből is jól látható legyen.

forrás: facebook / magyarhangforrás: Facebook / Magyarhang

„Nekem anyaként fontos lenne, hogy..” így kezdődött a mondat, amit a molinón kellett folytatni. Anyukák, és gyerekek közösen rajzolták, és írták tele a vásznat.

Réz Anna résztvevő elmondta:


„Azt szívesen felírnám, hogy 14 éven aluli gyerek ne vigyen haza házifeladatot, ezek apróságoknak tűnnek, de valójában egyáltalán nem azok. Néha pont a mindennapi életnek ezek az apró mozzanatai tudják nagyon ellehetetleníteni azt, hogy egy család tagjai boldogak legyenek a bőrükben.”

A szervezők szerint anyának lenni sokszor azt jelenti, hogy a nők egyedül maradnak a gyerekkel kapcsolatos dolgokkal, ezért az akcióval szeretnének rámutatni a saját igényeikre, arra hogy mit kérnének a társadalomtól, az államtól.

Szabó Tímea, és Dúró Dóra is felírta kívánságát  a molinóra.

A Párbeszéd politikusa családbarát munkahelyeket szeretne. Szabó Tímea elmondta: „Ilyen pl a részmunkaidős foglalkoztatás, az hogy tudjanak az édesanyák otthon munkát vállalni, hogy legyen elég bölcsődei férőhely, hogy azok az édesanyák, akik beteg gyerekeket nevelnek otthon, azok több támogatáshoz jussanak.”

Dúró Dóra szerint az anyák több megbecsülést érdemelnek: „Egyensúlyt szeretnék mind a családban, mind  a munkahelyeken az anyák számára, hiszen úgy gondolom, hogy akkor tudunk tényleg erős ország lenni, hogyha erős és boldog anyák azok, akik lakják ezt az országot.”

A teleírt molinót az anyukák, és a gyerekek végigvitték a Pozsonyi úton, majd kifeszítették a Margit hídra a Parlament felé, azt mondják, hogy azért így, hogy onnan is jól látható legyen.

forrás: facebook / magyarhangforrás: Facebook / Magyarhang

Mindeközben a Fővárosi Nagycirkusznál Novák Katalin szólt az anyákhoz. Szerinte a magyar kormány számára kiemelt cél az édesanyák támogatása, a megalakuló kormánynak pedig szintén célja lesz. A család és ifjúságügyért felelős államtitkár hozzátette:


„Támogatjuk a nőket abban, hogy édesanyává tudjanak válni, legyen az az életük bármely pillanatában, támogatjuk az édesanyákat abban is, hogy újabb gyermekeket vállaljanak, tehát többszörös édesanyává tudjanak válni, támogatjuk a nőket abban is, hogy nagymamává tudjanak válni, sőt élvezhessék a nagymamaságot.”

Az államtitkár elmondta, céljuk az is, hogy a nőket ne hozzák választási kényszerbe, ne kelljen dönteniük a gyermek, és a karrier között.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink