Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-27 06:20:00

Sallai a hangfelvétel után: Hadházy végigzsarolta az LMP-t

A dulakodásos hangfelvétel után sem távozik a pártból Sallai. R. Benedek – mondta el az atv.hu-nak. Majd hozzátette: Hadházy Ákos elárulta a pártot azzal, hogy a balliberális oldal felé nyitott, mindezt gyakran a párt háta mögött. Az LMP elnökségi titkára azt mondta: az LMP férfi társelnöke végigzsarolta a pártot, azt viszont nem tartja valószínűnek, hogy a Fidesznek emberei ülnének a zöldpártban. Annál valószínűbb ugyanakkor szerinte, hogy a DK-nak viszont van.

Sallai a hangfelvétel után: Hadházy végigzsarolta az LMP-t

 „Piszkosul nem is érdekel” – szólalt meg Sallai Róbert Benedek az atv.hu-nak, arra a kérdésre, hogy van-e ötlete, ki szivárogtathatta ki azt a hangfelvételt, amelyen trágár stílusú beszéd és dulakodás hangja hallatszik. Mindez azon az április 14-ei etikai bizottsági meghallgatáson történt, amikor az elnökségi titkár nekiment az LMP férfi társelnökének. Ennek következtében dőlt fel a székével Hadházy Ákos. Sallai később az Egyenes beszédben elismerte, idézzük: „minden bizonnyal hozzájárultam ahhoz, hogy felborult” (mármint Hadházy Ákos, a székével együtt).

Sallai R. Benedek a felvétel nyilvánosságra kerülését követően sem szándékozik kilépni a pártból. Noha bánja, ami történt, szerinte mégis álszentség, hogy a trágár beszéd van az ügy középpontjában, hiszen nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja.

Az elnökségi titkár úgy véli, a kettejük közti konfliktus nem politikai, sokkal inkább személyes indíttatású, kiemeli azt, hogy Hadházy korábban kiadta őt a sajtónak, mint olyan személyt, akit megvett a Fidesz. A korábbi országgyűlési képviselő úgy véli: Hadházy elárulta azokat az értékeket, amelyekben az LMP alapítói hittek, amelyek mentén építették a pártot egy évtizede, és „saját szakállára kezdte árulni ezeknek az embereknek az egy évtizedi munkáját Gyurcsány Ferencnek és a balliberális oldalnak. Ez nyilvánvalóan kelthet indulatot.”

Sallai szerint Hadházy Ákos „végigzsarolta” nemcsak az országos elnökséget, de a pártot is, majd hozzátette: a választások előtti héten, de még a választások előtti napon is azt mondta Doszpoly Botond visszalépése után: ha nem lép vissza, akkor kiáll a sajtó elé, és elmondja, hogy a Fidesz az egész LMP-t megvette. A választások előtti utolsó fél évben, ha valami nem úgy történt, ahogyan szerette volna, Hadházy zsarolni kezdte at LMP-t – állítja az elnökségi titkár.

Majd hozzátette, hogy Szél Bernadettnek sem volt erre ráhatása. A kérdésre, miszerint a Fidesznek lennének-e emberei a pártban, azt mondta: kizártnak tartja, az ugyanakkor valószínűbb, hogy a DK-nak viszont van.

Hadházy Ákost is megkerestük, szerinte „egy társelnök természetesen megpróbálja a politikát irányítani, ahogy azt ő megfelelőnek látja”, azonban hozzátette: soha semmit nem csinált felhatalmazás nélkül.

A társelnök kiemelte, hogy nem cselekedett a párt háta mögött és a párt ellen sem. Nehéz problémákkal kellett szembenézniük a választásokat megelőzően, de sajnálja, hogy vannak, akik indulatokat keltettek. Mivel a bajokat ő maga is csak részben tudta megoldani, ezért korábban beadta lemondását.

Ajánlom

További belföldi híreink