Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-23 07:16:00

24.hu: párttársával trükközött Molnár Gyula lakásvásárláskor

2006 októberében másodszor is polgármesterré választották Molnár Gyulát, válását követően olyan ingatlanberuházó vállalkozótól szerzett lakást, akivel kerületének előtte és utána is voltak üzleti ügyei.

24.hu: párttársával trükközött Molnár Gyula lakásvásárláskor

A Balásdi-Szabó István egyik cége által a kerületben felhúzott Nádorliget lakópark egyik lakása lett Molnáré, de úgy, hogy közbeiktattak egy céget, talán hogy leplezzék az esetleges összeférhetetlenséget – írja a 24.hu. Mint írják, Balásdi-Szabó előbb 2007 január közepén – a tulajdoni lap tanúsága szerint január 22-én – eladott egy 130 négyzetméteres ingatlant a Molnár Gyulával akkor egy pártban, az MSZP-ben politizáló Élő Norbert ingatlanos cégének, a C-Moll Zrt.-nek, hogy aztán az két hét múlva – a tulajdoni lap szerint február 6-án – továbbadja Molnár Gyulának.

A 24.hu rendelkezésére álló információk és dokumentumok alapján arról ír, nem tudják pontosan mennyiért szerezte a lakást Molnár, több furcsa tranzakció, átláthatóságról pedig nem lehet beszélni, bár az MSZP leköszönő elnöke állítja, piaci áron és transzparens módon vette az ingatlant.

A portál úgy tudja, a C-Moll nem igazán foglalkozott lakások vásárlásával és továbbértékesítésével, inkább irodaházakat, raktárakat adott bérbe. Információik szerint Molnár az adásvétel előtt is használta már a lakást, valamint 2007. január 19-i vagyonnyilatkozatában is szerepel a lakás. Megjegyzik, hogy a lakás valójában február 6-án került a tulajdonába, január 29-én a tulajdoni lap szerint még az Élő-cég C-Moll tulajdona volt az ingatlan.

Újbuda és Balásdi-Szabó

Újbuda kerületének és Balásdi-Szabónak a kétezres évek közepén két nagyobb közös ügylete volt: Balásdi-Szabó cége, a Sajó Befektetési Zrt. fejlesztette a 900 lakásos Nádorliget lakóparkot, ezt a főváros legnagyobb lakópark-fejlesztései között tartották számon a kétezres évek közepén – írja a portál. 2007 februárjában – egyébként épp egy nappal az után, hogy Molnár tulajdonába került a Balásdi-Szabó cége által felépített lakóparki ingatlan – rakták le a Szent Gellért Senior Apartmanház alapkövét, a beruházó-tulajdonos Újbuda Gyöngye Kft.-t fele részben a XI. kerületi önkormányzat, fele részben pedig a Balásdi-Szabó érdekeltségébe tartozó Millers Zrt. alapította. Az önkormányzat biztosította a 200 millió forint értékű telket, a Balásdi-Szabó-féle cég pedig vállalta, hogy a rá eső 200 millió forintot készpénzben beteszi a közös cégbe.

Kerestük az ügyben Molnár Gyulát, amint választ kapunk, frissítjük a cikket!

atv.hu

További belföldi híreink