Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-21 17:38:00

Újabb tüntetést jelentettek be

Folyamatosan frissülő hírek!

Több tízezren vonultak ismét, ezúttal a Parlamenttől a Szabad sajtó útjára. A szervezők százezer emberről beszéltek, de tudósítóink szerint nem voltak annyian, mint múlt héten. A főszónok Márki-Zay Péter volt, aki többek között arról beszélt, nem biztos, hogy négy évet kell várni a jelenlegi hatalom bukására. Kiosztotta az ellenzéket is, szerinte a választók őket is leváltották. Több szónok is a civilek megvédéséről beszélt, de felcsendült a Wellhello is, szolidaritásból.

 • Itt nézheti meg újra az egész tüntetést

  április 22.vasárnap 22:00

 • A tüntetésnek vége

  április 21.szombat 21:16

  Gulyás Balázs arra kéri a résztvevőket, hogy "szépen, rendben távozzanak". Úgy véli, a jelenlétükkel megmutatták, amit szerettek volna.

 • Örömóda

  április 21.szombat 21:12

  Mivel Európa részei szeretnénk maradni, ezért kéri Gulyás Balázs, hogy a résztvevők még énekeljék el az Örömódát, az Európai Unió himnuszát.

 • Himnusz

  április 21.szombat 21:08

  Az est szónokai együtt éneklik a Himnuszt a színpadról:

 • Világító telefonok

  április 21.szombat 21:07
 • Bejelentés

  április 21.szombat 21:05

  Május 8-án, a parlament alakulásakor ott leszünk a Kossuth téren, és ha kell, nem csak 3-4 órát- jelenti be Gulyás Balázs. Ott lesztek?- kérdezi a tömegtől. "'Igen"- skandálják az emberek.

 • Fogjátok meg egymás kezét

  április 21.szombat 21:03

  legyen békesség köztünk mindenkor- mondja Márki-Zay, miután arra kéri az embereket, hogy a katolikus mise végéhez hasonlóan fogjanak kezet az emberek. Fogjátok meg egymás kezét és lélekben soha többé ne engedjétek el. Köszönöm! Köszönöm Magyarország"- zárja beszédét.

 • Arcok a tömegben - 2

  április 21.szombat 21:02

 • Ha holnaptól senki nem fél

  április 21.szombat 21:00

  akkor holnap megbukik ez a rendszer. Ma kell eldönteni, hogy félelemből kollaboráns lesz valaki, vagy feláll a helyéről és mi megvédjük, mert mi nem félünk- mondja Márki-Zay Péter.

 • Álljunk ki mellettük

  április 21.szombat 20:59

  - mondja Márki-Zay, azok mellett felszólalva, akiket azért rúgtak ki, mert eljöttek a múlt héten erre a tüntetésre. Sümegről és a jászságból is tud ilyenekről- mondta. Felidézi, hogy évekkel ezelőtt Horváth András a NAV-os ügyeket tárta fel, ma neki segít Hódmezővásárhelyen feltárni a korrupciót. "A félelem után is van élet, ne féljetek"- mondja. A tömeg harsogja: "nem félünk".

 • Holnap megdől ez a hatalom

  április 21.szombat 20:58

  ha kiálltok egymásért- üzeni a polgármester. Ha egy ember emel szót, hangja elhal. De ha tizek, százak, százezrek állnak ki mellette, a gonosz tettek nem maradhatnak titokban- üzeni Márki-Zay Péter.

 • A félelem tartja össze a rendszert

  április 21.szombat 20:56

  - véli Márki-Zay, aki szerint jóravaló emberek százait veszik rá hétfőtől péntekig, hogy hazudjanak. Sokakat mardos szerinte a bűntudat, de félnek nem engedelmeskedni. Mától nincsenek egyedül, nem hagyjuk őket, senkit nem hagyunk- mondja a hódmezővásárhelyi városvezető.

 • "Csak a Fidesz"

  április 21.szombat 20:55

  Remélem, Magyarországon továbbra sem lesz erőszak. Nekünk kell megmutatni, hogy mi békés jövőt építünk- mondja a polgármester, aki szerint a kampányt nézve elmondható: az erőszak csak a Fideszre jellemző. Kik rongáltak plakátokat? "Csak a Fidesz"- mondja. Kik szegték meg a médiatörvény?- kérdezi, majd válaszol is: "csak a Fidesz".

 • Nem kell 4 évet várni?

  április 21.szombat 20:53

  A másik félnek minden pénze, eszköze, sajtója megvan és ezeket gátlástalanul használja is, ezért kemény harc lesz- figyelmeztet Márki-Zay, majd hozzáteszi: a történelem bebizonyítja, hogy egyik elnyomó hatalom sem tart örökké és az sem biztos, hogya bukásához 4 évet kell várni.

 • Arcok a tömegben

  április 21.szombat 20:52

  fotó: tordai mártonFotó: Tordai Márton

 • A független polgármester nem bozótharcos

  április 21.szombat 20:51

  - figyelmeztet az egységre Márki-Zay, aki szerint van új ellenzék és lesz új ellenzék: "ti vagytok". Egyetlen magyarországi pártnak sincs 100 ezer tagja. Ti mindannyian az új ellenzék tagja vagytok- szól a tömeghez.

 • Hazugsággyárak, jogsértések, elszámoltatás

  április 21.szombat 20:49

  Harcolni fogunk a médiatúlsúly és a hazugsággyárak ellen- mondja. El kell juttatni az igazságot az ország minden szegletébe. Harcolni fogunk a megbélyegzés ellen, dokumentálni fogjuk a Fidesz midnen jogsértését, csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, hogy legyen olyan jogsegély, amely nem a bűnösöket védi- sorolja, majd kijelenti: igenis, lesz elszámoltatás.

 • Csak együtt

  április 21.szombat 20:46

  valamennyi ellenzéki összefogásával van esélyünk- mondja a polgármester, majd Churchillt idézi: "we shall fight", azaz "harcolnunk kell". Harcolni fogunk mind a 106 egyéni választókörzetben- szögezi le Márki-Zay. Hozzáteszi: biztosítani fogjuk, hogy mindenhol egy jelölt legyen a fideszessel szemben és minden szavazókörben legyen ellenzéki delegált a szavazatszámláló bizottságban.

 • Magyarország az első

  április 21.szombat 20:45

  Megérdemlünk egy olyan ellenzéket, amiben nincsenek ott a korrupt hatalom ügynökei- mondja a hódmezővásárhelyi polgármester. Közli: a Fidesz azt mondja, Magyarország az első, de senkinek ne legyen kétsége, nekünk is Magyarország az első.

 • A magyar nép leváltotta az ellenzéket

  április 21.szombat 20:44

  - mondja a polgármester, aki szerint igaza volt a népnek: nem bízhatjuk a hazát olyanokra, akik még a saját érdekükben sem voltak képesek az összefogásra.

 • Vesztes csata után

  április 21.szombat 20:43

  egy hete is úgy éreztem, hogy egy vesztes hadsereg nem így néz ki. Ez nem egy vesztes sereg- mondja a polgármester, aki megköszöni az embereknek a támogatást. Mint mondja, minden nap meg kell küzdeni a gonosszal és ez támogatást ad neki.

  Hinni kell benne a vereség ellenére, hogy ami nem öl meg, az megerősít- jelenti ki Márki-Zay Péter. Többen azt skandálják: "új választást".

 • Eggyé kovácsol

  április 21.szombat 20:41

  ez a hihetetlen érzés, ami itt minden tüntetőt összekovácsol, hogy "mi vagyunk a többség, hogy nem egyedül vagyunk"- mondja Márki-Zay.

 • Márki-Zay Péter következik

  április 21.szombat 20:40

  Zúg a "polgármester úr" a tömegből. A hódmezővásárhelyi polgármester először a Bibliából idézi Péter apostol szavait: "Uram, jó nekünk itt lenni".

 • Pap Réka Kinga énekel

  április 21.szombat 20:38

  Az előadóművész a kivándorlásról énekli az Elindultam szép hazámbúl című nótát. Elmondja, először arra kérték fel, hogy Máté Péter Elmegyek című dalát énekelje, de szerinte jobban jár a közönség a másik dallal.

 • Időközben besötétedett

  április 21.szombat 20:37

  fotók: tordai mártonFotók: Tordai Márton

 • Bolhányi adomány

  április 21.szombat 20:35

  Fiatalok gyűjtik az adományokat a tömegben- hívja fel a figyelmet Gulyás Balázs, azt kéri: egy bolhányi adományt adjanak az emberek.

 • 120 ezren vs. bolhacirkusz

  április 21.szombat 20:31

  Elegünk van abból, hogy manipulálják a híreket, hogy megvezetnek bennünket- mondja Homonnay. Felidézi, hogy a múlt héten 120 ezren tüntettek, mire Rogán Antal azt mondta: ez egy bolhacirkusz.

 • Az egyetlen jó dolog: a tévémaci

  április 21.szombat 20:30

  a köztévé székházában. Hozzáteszi: erre azért sok évi 80 milliárd. "Elegünk van abból, hogy állandóan hülyének néznek bennünket"- mondja az író, majd felharsan a közönség: "elegünk van".

 • "Csalás, hazugság"

  április 21.szombat 20:29

  Ma Magyarországon a köztévében a dölyfös nagyurak elmondják, mi lesz a híradóban- magyarázza. Homonnay szerint "a Fidesz sáskaként rabolja le az országot". Hozzáteszi: nem csak a mi jövőnket veszik el, hanem a következő generációét is. Arról beszél, hogy a közmédia sok százezer ember egyetlen hírforrása és a Fidesz csak így tudott nyerni: "csalással, hazugsággal".

 • Egy álom ország

  április 21.szombat 20:27

  Homonnay Gergely következik, író, tanár és senki- mondja magáról. Ez a normális Magyarország itt áll előttem- mondja a felszólaló. Ez az ország egy álom szerinte, ahol nem a közöny az úr. Ahol valaki elesik, akkor azt addig fogjuk, míg talpra nem áll.

 • Hernádi Judit is senki

  április 21.szombat 20:26

  Ezt mondja videóüzenetében a színművész, aki szíve melegéből üdvözli a többi senkit. Sokan vagyunk és előbb-utóbb elegen leszünk, mondja Hernádi Judit. A tömegből zúg: "mi vagyunk a többség".

 • Tüntetések vidéken

  április 21.szombat 20:26

  Debrecen, Kecskemét, Nyíregyháza, Székesfehérvár - holnap ezeken a településeken lesz tüntetés.

 • Menjünk az utcára

  április 21.szombat 20:24

  akkor, amikor bárkit megtámadnak, amikor le akarják igázni a következő független médiát- hívja fel a figyelmet Gyetvai. Azt is tanácsolja, hogy mindenki írja alá a Római-parti népszavazásról szóló aláírásgyűjtőíveket és ha lesz még a jövőben népszavazás, abban is mindenki legyen aktív. A végén hozzáteszi: ő nem szeretne elmenni az országból.

 • A politikusok legfontosabb dolga

  április 21.szombat 20:22

  az, hogy menjenek az emberek közé, és hallgassák meg őket- tanácsolja Gyetvai Viktor. Szerinte így lehet látni, hogy itt nem Soros-zsoldosok vannak, hanem szeretetreméltó magyar állampolgárok.

 • A demokráciát nem Orbán fogja meghozni

  április 21.szombat 20:20

  - ezt mondja Gyetvai, aki szerint a demokráciát "nekünk kell elhozni". A civil társadalmat nekünk kell megszervezni- mondja a feladatokról. A diáktüntető szerint több száz szervezet mutatta meg, hogy lehet kicsiben kezdeni és nagyot építeni. Katarzis, amikor Szombathelyről, Békéscsabáról és szabolcsi zsákfaluból érkező diákok érkeznek és elmondják, hogy lehet közös pontokat találni- magyarázza.

 • "Mi vagyunk a többség"

  április 21.szombat 20:18

  - harsogja a tömeg. A diáktüntető figyelmeztet, hogy nem lehet kettéosztani Magyarországot és "nekünk az a feladatunk, hogy egyesítsük Magyarországot". Arról beszél, biztosan rengeteg kérdésben nem értenek egyet a másik oldallal, de abban biztosan egyetértenek, hogy szeretnének egy demokratikus, fejlődő országnak az állampolgárai lenni. "Demokráciát, demokráciát"- zúgják a tüntetők.

 • Többen voltunk, mint '56-ban

  április 21.szombat 20:17

  - mondja a múlt hétről Gyetvai, majd felteszi a kérdést, hogy akkor most hányszor annyian lehetünk? Higgyünk benne, hogy elegen, hogy a változás elkezdődjön- hangzik a válasz. Azt mondja, a változás az utcán kezdődik, de nem ott ér véget.

 • Köszönet a diákoknak

  április 21.szombat 20:16

  - azoknak, akik reményt adtak az év első hónapjaiban, azzal, hogy utcára vonultak. Ők adtak példát nekem, nektek és mindannyiunknak- mondja Gyetvai. Tizenévesek írnak történelmet- magyarázza a diáktüntető, aki azt üzeni a jelenlevőknek: "bárki is hamisítsa azt, ti írjátok a történelmet".

 • Diáktüntető a színpadon

  április 21.szombat 20:15

  Gyetvai Viktor szólal fel. Nem látom, hogy hány tízezren vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy több mint százezren- mondja. Annak örül, hogy a tüntetők bizonyították, nem egyszeri fellángolás volt múlt szombaton. "Van remény Magyarországon"- jelenti ki.

 • Szolidaritásból Wellhello szól

  április 21.szombat 20:11

  Gulyás Balázs közölte, szégyen, hogy valaki annyit mond a közmédiában, hogy "Soros", és ezért letiltják, ezért játszák most le a számukat.

 • Kálid Artúr következik

  április 21.szombat 20:10

  - a színész arról beszél videóüzenetében, hogy a választás padlóra küldte, de nem szabad feladni. "No para"- mondja.

 • Szentesi Éva, író vagyok, rákellenes aktivista, egy senki

  április 21.szombat 20:08

  - hangzik a színpadról egy videóüzenet. Az író beszámolróla, hogy valaki azt üzente neki, soha többé nem fogja olvasni, mert nem a Fideszre szavazott, Sőt, viszolyog a gondolattól, hogy régebben olvasta őt és tetszettek neki a gondolatai. Szentesi arra figyelmeztet, hogy nem szabad gyűlölni.

 • "Öleljetek meg egy fideszest"

  április 21.szombat 20:06

  - javasolja Unyatinszky, aki szerint türelmesnek kell lenni. És, aki magyart magyarnak ugraszt, az vesztébe vezeti ezt a csodálatos nemzetet.

 • Ne a pártokra várjatok

  április 21.szombat 20:04

  - tanácsolja az újságíró, aki szerint nem taktikázni kellene a pártoknak, hanem a választók érdekeit képviselni. Arról is szót ejt, hogy meg lehet keseríteni a "kamu kétharmados" kormány következő négy évét. Hozzáteszi: a kormány azt érte el, hogy "magyar magyarnak vájja ki a szemét". Küzdeni kell ez ellen a fanatikus tömeg ellen- véli, majd azt javasolja, hogy ezt máshogy kell tenni.

 • Felfoghatatlan erő van a birtokotokban

  április 21.szombat 20:02

  - mondja Unyatinszky, aki szerint el kell hinni, hogy nem lehet az állampolgárok kétharmadát kirúgni a munkahelyéről csak azért, mert nem egyezik a véleményük a kormányéval. Beszédére zúg a "nem hagyjuk". Unyatinszky szerint ilyen erővel nem kell félnie senkinek. Erre is jön a tömeg válasza: "nem félünk, nem félünk".

 • Kritikusnak maradni

  április 21.szombat 20:01

  Azt ígéri Unyatinszky, hogy bárhogy folytatják, megmaradnak kritikusnak. Soron kívül elmondja, hogy szerveződik már egy országos tudósítói hálózat a Magyar Nemzet után. Az újságíró elmondja, évente fejenként 16 ezer forint adópénzt fordít a kormány propagandára.

 • Bántalmazott újságíró

  április 21.szombat 19:59

  Unyatinszky György a színpadon, aki a Magyar Nemzetnek tudósított a Békemenetről március 15-én, és ott bántalmazták. Arról beszél, milyen szürreális, hogy a Magyar Nemzetbe nem tudja megírni mindazt, ami történik a közéletben jelenleg. Nem tudjuk elmondani, ki lopott, ki néz titeket hülyének- mondja, majd hozzáteszi: bízik benne, hogy megmenekülünk.

 • Idő, pénz, demokrácia

  április 21.szombat 19:57

  Az Ökotárs vezetője szerint a történelemben számos példa igazolja a civilek sikerét. Ahogy a társadalomnak szüksége van a civilekre, úgy a civileknek is szüksége van a társadalomra- mondja. Azt kéri, folytassuk együtt, szerveződjünk. Úgy véli, bárki megtalálhatja a testhez álló feladatát, akár a fákat akarja megvédeni, akár a nők jogát képviselné. Móra arra buzdít mindenkit: már hétfőn keressenek olyan szervezetet, amihez érdemes csatlakozni, szánjanak rá időt, pénzt a jelenlevők, hogy a demokráciát így felépítsék.

 • "Ott leszünk, ott leszünk"

  április 21.szombat 19:55

  A civil társadalom belőlünk, állampolgárokból áll. Nekünk kell kiállni a létükben fenyegetett civil szervezetek mellett- mondja Móra, majd megkérdezi a tömeget: ugye ott lesztek? "Ott leszünk, ott leszünk"- hangzik a válasz.

 • Az igazi cél

  április 21.szombat 19:54

  Amikor rátér a Stop Soros törvénytervezetére, a tömeg félbeszakítja Móra Veronikát és zúg a "nem hagyjuk, nem hagyjuk". Miután visszakapja a szót, Móra arról beszél, hogy a civilek elleni támadás igazi célja a vélemények elfojtása.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink