Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-20 06:49:00

Pontosan látszik, meddig tart a nyárias meleg

Pénteken is marad a túlnyomóan napos, száraz idő, legfeljebb vékony fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

A Dunától keletre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél. Hajnalban 5-12, délután 19-25 fok között alakul a hőmérséklet. Marad a frontmentes idő, írja az Időkép.

Szombaton szinte országszerte derült időre számíthatunk, csak néhol jelenhetnek meg vékony fátyolfelhők. Északon, északnyugaton időnként megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Friss lesz a hajnal, délután pedig 21-26 fokra készülhetünk.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, de napközben már helyenként több gomolyfelhő lehet az égen, egy-egy zápor, zivatar azonban csak néhol északkeleten fordulhat elő. A mérsékelt marad a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn kezdődik a változás. Noha még akkor is 26 fokot jósolnak, megérkezik a csapadék és a jelek szerint egészen csütörtökig esőre számíthatunk és folyamatosan csökken a maximum hőmérséklet.

Ahogy az előrejelzésből kiderül, pénteken lehet a leghűvösebb, akkor mindössze 17 fok várható.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink