Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-16 13:58:00

Bajnai Gordon: április 8-án nem lett vége a világnak

A volt miniszterelnököt a szombati tüntetésen szólaltattuk meg. Elmondta, miről szólt a demonstráció és mit kell tenni szerinte a jövőben.

Ahogy beszámoltunk róla, több tízezren vonultak utcára szombat délután, hogy tüntessenek a szavazatok újraszámolásáért, pártatlan közmédiáért, új választási törvényért, valamint azért, hogy az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért. A demonstráció pártoktól független volt, ennek ellenére a nagyobb ellenzéki pártok mind arra buzdították híveiket, hogy menjenek ki az Operához, hogy onnan a Kossuth térre vonuljanak. Feltűnt a tömegben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Vona Gábor lemondott Jobbik-elnök, Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus és ott volt Bajnai Gordon is, akit Újvári Mihály, az ATV-s Heti napló Sváby Andrással című műsor riportere meg is interjúvolt.

A volt miniszterelnök az elmúlt években igen ritkán szólal meg nyilvánosan, véleményét többnyire Facebook-posztokban tette közzé, most azonban elmondta, mit gondol a tüntetésről.

„Ez a tüntetés arról szól, hogy április 8-án nem lett vége a világnak, az ország felénél valamivel több a változásra szavazott és ezt illik tiszteletben tartani azoknak, akik most a hatalmat gyakorolják a következő években”- nyilatkozta az ATV-nek. Bajnai Gordon hozzátette: „másrészt arról szól azoknak, akik itt vannak, vagy lélekben itt vannak, hogy nincsenek egyedül és azokkal a fenyegetésekkel kapcsolatban, amik elhangzottak az elmúlt időben, össze kell kapaszkodni, meg kell fogni egymás kezét és a civil társadalomnak, civileknek, a listázottaknak, vagy akiket a lista fenyeget, meg kell fogni egymás kezét és ki kell tartani”.


 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink