Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-13 18:18:00

Csányi az ATV-nek: a piac kommentálta a kétharmadot, reméli, a bankadó tényleg csökkenni fog

Intenzív terjeszkedésbe kezd Európa-szerte az OTP. A bank ugyanis történelmének legsikeresebb évét zárta tavaly. A cég 15 százalékkal növelte a kifizetett osztalékot is. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az ATV Híradójának azt mondta, hogy kedvező fordulat állt be a lakossági hitelezésben is, csökkent a nem fizetők aránya.

 

Újabb bankfiókokat nyithat az OTP Európa több országában is. Egyebek mellett Szerbiában, heteken belül Romániában is. Horvátországban is megduplázta tavaly fiókjait a bank, de újabb felvásárlásról is tárgyalnak.

A régióban összesen 16 millió ügyfele van cégnek. A külföldi, és éppen a horvát terjeszkedésnek is köszönhető, hogy történetének legsikeresebb évét zárta az OTP. A nyereség meghaladta a válság előtti szintet. Így több mint 61 milliárd osztalékot fizet ki a cég, ami 15 százalékos növekedést jelent. Csökkent a nem fizetők aránya is. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az ATV Híradójának azt mondta: több intézkedés is segítette a hitelezés beindulását.  

Csányi Sándor a kétharmados választási eredményre nem kívánt reagálni. Annyit mondott: a piac kommentálta. Az új kormány lehetséges terveiről azt nyilatkozta: reméli, hogy a bankadó folyamatosan csökkeni fog, ahogy azt korábban ígérték.

atv.hu

További belföldi híreink