Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-09 11:27:00

Drámai tévéadásban köszönt el Szigetvári Viktor

Az ellenzéki párt vezetője azt fogja javasolni, hogy az Együtt ebben a formában ne folytassa. Nem érez magában arra lelki erőt, hogy még négy évig „tekerje a bringát”. Elismeri a felelősségét, és nem akar másokra mutogatni.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, a választást követően lemondott az Együtt teljes elnöksége. Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje a sajtótájékoztatón azt mondta: a kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat. Kitért arra is, hogy az Együtt sorsáról a párt tagságának kell döntenie.

Szigetvári Viktor az ATV Start című műsorában nem próbálta másra kenni a választási eredményüket (0,63 százalék, 33 221 szavazat), úgy fogalmazott: ha jól politizáltak volna, akkor több szavazatot kaptak volna. Hozzátette, a következő napokban a tévéstúdiókban biztosan elkezdik egymást hibáztatni az ellenzéki pártok, de ő magában keresi a felelősséget.

„Az, amit mi kínáltunk, az, amit én politikusként, miniszterelnök-jelölti vitában őszintén elmondtam, arra nem volt kereslet, és ezt a felelősséget el kell vállalni” – folytatta Szigetvári, hozzátéve: a számok magukért beszélnek. Majd arról beszélt, hogy 16 éve benne van a politikában, 6 éve pártpolitikusként, az Együttbe pedig beletette az élete jelentős részét.

„Én ezt most nyilvánvalóan be kell, hogy fejezzem” – jelentette be a politikus.

Azt mondja, maga miatt nem aggódik, mert mindig akkor keresett több pénzt, amikor a piacon dolgozott. „Ezzel együtt van bennem egy olyan szomorúság, mert én nem egy ilyen Magyarországban hiszek. (…) Abban bennem ezek után kevés lelkierő van, hogy még négy évig tekerjem ezt a bringát” – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy az Együttnek lesz egy tisztújító kongresszusa, ahol a közösség el fogja dönteni, hogy „egyáltalán folytatni akarja”. Szigetvári azt fogja javasolni, hogy ebben a formában ne. A saját egyéni eredményével kapcsolatban úgy fogalmazott, egy vidéki körzetben kampányolt, és nagyon rossz eredményt ért el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink