Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-08 20:20:00

Gulyás Gergely: A rekordrészvételnek nincs köze Hódmezővásárhelyhez

100 mandátumnak is örülne - mondta Gulyás Gergely azonnal az urnazarás után. Munkatársunk kérdésére hárította a koalíciós kormányzás és a kisebbségi kormányzás lehetőségét. Szerinte a rekordrészvétel öröm, a demokrácia bizonyítéka, és nincs köze a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelemhez.

Gulyás Gergely: A rekordrészvételnek nincs köze Hódmezővásárhelyhez

Gulyás Gergely frakcióvezető értékelte urnazárs után a részvételi adatokat. Azt mondta, nagyon örül a magas részvételnek, mert ez azt jelenti, hogy Magyarországon működik a demokrácia, a magyar választók gyakorolni akarták a demokratikus jogaikat. Gulyás Gergely szerint a rekordrészvétel azt is jelenti, ahogy a következő Országgyűlésnek erős legitimációja lesz. Arra is esély van, hogy a rendszerváltás óta a legmagasabb választási részvétel volt a mostani, ami Magyarország, a magyar demokrácia közös sikere - ismételte meg.


A Fidesz frakcióvezetője elhárította munkatársunk kérdését, hogy a Fidesz esetleges  kisebbségi kormányzást tervez-e vagy koalíciót.

Az ATV főmunkatársának a kérdésére úgy válaszolt : „A mi célunk, hogy stabil, abszolút többséggel száz mandátummal mi alakíthassunk kormányt, e fölött minden mandátum megtisztelő választói bizalom és ajándék.”
Arra, hogy Hódmezővásárhelynek milyen szerepe volt, vagy volt-e szerepe a mostani rendkívül magas részvételben, azt válaszolta: nem, nincs ilyen összefüggés.

Ajánlom

További belföldi híreink