Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-06 06:04:00

Mi lesz a választás után? - Ezt ígérik nekünk a pártok

A választások után az ellenzéki pártoknak továbbra is az egészségügy, az oktatás és a jogállam helyreállítása lenne a legfontosabb, ha kormányra kerülnének. A kormány az eddigi politikát szeretné folytatni április 8-a után is.

A magyar kormány nem változtat az eddigi politikáján – közölte Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője olyan polgári Magyarországot szeretne, amely nagyobb jólétet teremt. „Ehhez feltétlenül szükség van arra, hogy további béremelés, minimálbéremelés legyen, szükség van arra, hogy a család támogatási rendszert továbbfejlesszük és kiszélesítsük” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy kormányra kerülésük esetén nem fognak bevándorlókat befogadni.

Karácsony Gergelynek a gyermekszegénység elleni program a szívügye, tehát számára ez az első. De fontosnak tartja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, és egy antikorrupciós ügyészség létrehozását. Kijelentette továbbá, hogy fel kell bontani a paksi szerződést az oroszokkal.

Szél Bernadett szerint egy lefelé tartó spirálból kell kihúzni az országot. „Bérválság, oktatás és egészségügy. Ez a három olyan terület van, ahol viszonylag gyorsan tudunk lépni és nagyon látványos intézkedések lesznek” – magyarázta az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Ezzel a Momentum szerint a legtöbb ellenzéki párt egyetért. Hajnal Miklós a párt szóvivője közölte, az alkotmányos rend és demokrácia helyreállításáért már az első napon törvénymódosító javaslatokat nyújtanának be.

A Jobbik szerint sorsdöntő, hogy a választók legalább hetven százaléka elmenjen szavazni. „Két külön világról fogunk dönteni április 8-án. Az egyik a jelenlegi orbáni világ, amely fullasztó, befelé forduló, leszakadó Magyarországot jelent. A másik egy friss, modern, boldog és sikeres Magyarországnak a lehetősége” – jelentette ki a pártelnök. Az esetleges Vona-kormány fontosnak tartaná az uniós tagságot, lenne például külön uniós miniszterelnök-helyettes is.

atv.hu

 

 

 

 

 

További belföldi híreink