Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-02 10:40:00

Karácsony: 95 százalék, hogy lesz visszalépés Csepelen

10-15 körzetben számít visszaléptetésekre az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely Csepelről úgy vélekedett, hogy majdnem mindegy ki lép vissza, csak legyen megoldva.

 Az ellenzéki pártok vezetői felelős politikusok, még 90 százalék az esélye annak, hogy kedden és szerdán, a fontos körzetekben érdemi bejelentések lesznek a visszaléptetésekről – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Karácsony Gergely pénteken.
 
Ezt ma reggel is megerősítette az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, bár Karácsony Gergely már 95 százalékról beszélt. „Ez nem az MSZP-Párbeszéd szövetség döntése, ebben részt kell vennie az összes többi pártnak: Demokratikus Koalíciónak, az Együttnek és az LMP-nek is, bár utóbbinál más a helyzet, mert nem nyitottak hivatalosan a tárgyalásokra” – jegyezte meg Karácsony az ATV Start című műsorában. Vasárnap a DK és az Együtt vezetésével tárgyalt, beszélt az LMP politikusaival is, de azt nem nevezné tárgyalásnak. Hozzátette, tárgyalna a Jobbikkal is, ha ők akarnának vele értekezni.
 
„Csak legyen megoldva”
 
Csepellel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó közül csak egy jelöltnek kéne maradnia a végére, ezért azt tudja elképzelni, hogy amelyik párt visszalép, kárpótolja a másikat. „95 százalék szerintem, hogy lesz visszalépés Csepelen. Úgy gondolom, hogy majdnem mindegy, hogy ki lép vissza, csak legyen megoldva, azt kell látni, hogy, aki visszalép, annak máshol előre kell lépnie” – vélekedett Karácsony. A visszaléptetésekkel kapcsolatban arról beszélt, 10-15 körzetet érinthet az a csomag, aminek az előkészítése most zajlik.
Nagyon fontosnak érzi, hogy a választások előtti utolsó napokban azt üzenjék az országnak, hogy a saját ügyüknél van egy fontosabb számukra: az ország ügye.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink