Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-22 07:58:00

Egyeztetések már nem nagyon, visszalépések még lehetnek az ellenzéki oldalon

Az Együtt elfogadta, a Momentum azonban visszautasította Karácsony Gergely választási koordinációs meghívását. Az LMP eközben két körzetben vonta vissza jelöltjeit az esélyesebb MSZP-s és jobbikos képviselőjelöltek javára.

Az ajtó bezárult, nem kezdeményez több ellenzéki egyeztetést a választási koordinációról az LMP – erről kedden beszélt Szél Bernadett. Aznap este azonban váratlan bejelentést tett a párt elnökségi tagja az Egyenes Beszédben.


Ungár Péter a műsorban elmondta: Veszprém 2-es egyéni választókerületben a Jobbik javára Ságodi Zoltán visszalép.

Az is kiderült, az LMP Pestszentlőrincen is visszalépteti jelöltjét az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára. Közben a Momentum is így tett, így a körzetben gyakorlatilag megvalósult a baloldali összefogás. "Semmiféle viszonzást nem várunk ezért, ez egy gesztus, ami a kormányváltást szolgálja" - nyilatkozta Kanász-Nagy Máté LMP-szóvivő az ATV Híradónak.

Majd Karácsony Gergely is tárgyalásra hívta az egyeztetésekből eddig kimaradt pártokat, a Momentumot és az Együttet. Úgy fogalmazott: érdemi ajánlata van számukra. "Egy-két napot látok még lehetőségként arra, hogy ezeket az ügyeket felpörgessük és adott esetben kiálljunk a nyilvánosság elé ezekkel a szövetségesekkel" - fogalmazott az MSZP-Párbeszéd kormányfő-jelöltje.

Az Együtt elnöke rögtön jelezte: részt vesz a találkozón. A Momentum azonban visszautasította a meghívást. "Nem szeretnénk további tárgyalásokba, vagy üzengetésbe belebonyolódni, mert azt láttuk, hogy ami hétvégén történt, az igazából méltatlan volt a politika színvonalához" - mondta Hajnal Miklós.

A Momentum szóvivője úgy fogalmazott az ATV-nek: bíznak abban, hogy az összes ellenzéki párt látja, hol érdemes visszalépni mások javára. Szerinte ők már megtették az első lépést azzal, hogy az MSZP, az LMP és a Jobbik jelöltjeinek javára visszaléptették a Momentum jelöltjeit három körzetben.

atv.hu

További belföldi híreink