Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-20 19:30:00

Újabb LMP-s visszalépést jelentett be Ungár Péter

Veszprém 2- es választókörzetében Ságodi Zoltán lép vissza a jobbikos Kepli Lajos javára.

 

A visszalépést Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. A politikus arról is beszélt, hogy innentől kezdve pártja arra próbál koncentrálni, hogy minél több szavazót mozgósítsanak a választás napján, ugyanis az ellenzéki tárgyalások zátonyra futottak.
 
Rónai Egon arról is kérdezte Ungárt, várható-e, hogy Mellár Tamás és Kész Zoltán javára visszalépjenek az LMP-s jelöltek Pécsen és Veszprém 1-es körzetében, ezzel kapcsolatban a politikus azt mondta: mindkét körzetben nagyon erősen jelen van a Jobbik, így pártja azt gondolta, „ezt a történetet úgy lehetett volna valóban megoldani és nem csak kommunikációban, ha a legszélesebb körben megvalósítjuk az együttműködést, de ez nem történt meg”. Mint mondta, ez elsősorban a Jobbik bejelentése miatt történt, Vona Gáborék ugyanis közölték, hogy 106 egyéni jelöltet indítanak. Ungár hozzátette: a DK elnöke is részben felőle, szerinte ugyanis egyszer azt mondta, hogy nem, nem, soha a Jobbikkal, aztán azt, hogy leülnének velük tárgyalni.
 
„Akárhány gesztust gyakorlunk, sose lesz elég”- közölte Ungár a visszalépésekkel kapcsolatban, miután ma bejelentették, hogy Kunhalmi Ágnes javára is visszalép egy LMP-s jelölt Budapesten. A párt elnökségi tagja úgy véli, azért nem vezettek eredményre a tárgyalások az ellenzéki oldalon, mert egyszerűen nem lehet elérni azt a matematikai eredményt, amit kívánatosnak tartott volna az LMP országos tanácsa, annak pedig nincs értelme, hogy „azért tárgyaljunk, hogy tárgyaljunk”. Hozzátette: a visszalépésért cserébe nem várnak semmit, ha más párt is hasonló gesztust tesz, azt megköszönik, de nyomasztani nem fognak ezzel az igénnyel senkit.
 
A műsorvezető Toroczkai László kijelentéséről is kérdezte Ungárt, mint ismert a Jobbik alelnöke azt mondta, az LMP politikai prostituált. A zöldpárt politikusa azonban nem kívánta ezt kommentálni. Arról viszont beszélt, hogy a lelkiismeretük tiszta, szerintük mindent megpróbáltak az egyeztetések során és 19 nappal a választás előtt most már ennél komolyabb dolgokról kellene beszélni, nem erről a „szappanoperáról”, hanem például inkább a Kósa-botrányról.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink