Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-20 18:49:00

Ellenzéki koordináció: Szél Bernadett szerint az ajtó bezárult

Egyelőre nem tárgyal tovább az LMP az ellenzék pártjaival. Szél Bernadett szerint az ajtó bezárult, nem lesz teljes körű ellenzéki koordináció. Korábban az ellenzéki pártok több körben is tárgyaltak: az LMP és a Jobbik vezetői hétfőn egy autópálya melletti pihenőben adtak egymásnak randevút. Az elemző szerint viszont az LMP egyszerre a Fidesz, a Jobbik és a baloldali ellenzék számára is elérhető szeretne maradni a választás után, mint koalíciós partner. Közben a Momentum három körzetben is visszalépteti jelöltjeit a Momentum az ellenzéki pártok javára. További részletek a videóban.

Az LMP befagyasztotta a további tárgyalásokat

 
Meghiúsultak az LMP tárgyalásai az ellenzék pártjaival. Szél Bernadett bejelentette: egyelőre vége az egyeztetésnek, hiába tett meg szerinte mindent a pártja.

Vasárnap Gyurcsány Ferencnél ültek tárgyalóasztalhoz az LMP képviselői. Egy nappal később Szél Bernadett az M3-as autópálya egyik pihenőhelyén találkozott Vona Gáborral. Az utólagos nyilatkozatok szerint nem történt előrelépés egyik megbeszélésen sem. Sőt, az LMP-DK viszonya kimondottan megfagyni látszott a Gyurcsány Ferenc állítólagos részegségéről tett Vágó Gábor-kijelentés miatt. A politikus egyébként bocsánatot kért az Egyenes beszéd című műsorunkban.

Gréczy Zsolt továbbra is reméli, hogy az LMP a demokratikus pártok között keresi a lehetőségeket a későbbiekben. Közben kialakult a Jobbikkal is egy fiaskó. Hangfelvétel készült egy párbeszédről a kiskunhalasi körzetben, amelyet az LMP jelöltje azzal adott tovább egy internetes portálnak, hogy pénzt ajánlottak visszalépéséért. A Jobbik alelnöke kettős játékkal vádolja Szél Bernadett pártját.

A Méltányosság Politikaelemző Központ főmunkatársa úgy látja: az LMP a Jobbik, a baloldali ellenzék, de még a Fidesz számára is szeretne vonzó maradni a választás után, mint lehetséges koalíciós partner.

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos egyébként nem zárkózott el pártja jelöltjeinek esetleges későbbi visszaléptetésétől.

A Momentum visszalépett

Három körzetben is visszalépteti jelöltjeit a Momentum az ellenzéki pártok javára - ezt Fekete-Győr András, a párt elnöke jelentette be. Pestszentlőrincen Kunhalmi Ágnes, Szekszárdon Hadházy Ákos, Marcaliban pedig a Jobbikos Steinmetz Ádám javára lépnek vissza a Momentum indulói.

Fekete-Győr András szerint már nincs idő elhúzódó, eredménytelen és véget nem érő tárgyalássorozatokra és kommunikációs blöffökre. Szerinte felül kell emelkedni a szekértábor logikán, mert teljes együttműködés nélkül csak nagyon kevés körzet nyerhető meg.

atv.hu

További belföldi híreink