Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-14 07:35:00

Újabb okirat: 800 milliót utaltak volna Kósa édesanyjának

Újra megszólalt a rábízott 1300 milliárd forint ügyében Kósa Lajos. A miniszter tegnap este a hvg.hu-nak nyilatkozott telefonon az esetről.

Újabb okirat: 800 milliót utaltak volna Kósa édesanyjának

Azt mondta: nem volt számára gyanús, hogy ekkora összegről van szó, mert a csengeri nő hagyatéki leltárt és bankszámlakivonatot is mutatott neki. A kérdésre, hogy valósnak tűntek-e az iratok igennel felelt, de németül voltak. Arról is beszélt, hogy azért nem javasolta a nőnek, hogy személyesen vegyen államkötvényt, mert nem lehetett meggyőzni.

Kósa szerint a csengeri asszony a brókerbotrányok miatt nem bízott a bankokban, a magánnyugdíj-pénztári pénzek államosítása után pedig az államban sem.

Közben a portál elérte a nő fiát is, aki állítja: Kósa maga kereste meg a családot, miután megtudta, mennyit örököltek.

A Magyar Nemzet közben arról ír, hogy Kósa Lajos édesanyjának 800 millió forint jutott volna a megbízásból. Erről szintén közjegyzői okirat készült, csak úgy, mint az 1300 milliárd forintról. A 2013. szeptemberében kelt dokumentum a lap szerint tartalmazza Kósa édesanyjának banki adatait is, valamint azt, hogy az utalás "a megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján" történik.

atv.hu

 

További belföldi híreink