Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-14 06:35:00

Molnár: vagy az évszázad botrányával, vagy az ország bohócával állunk szemben

Ha a történetnek az a szála lesz igaz, hogy tragikomikus esettel állunk szembe, abból az következik, hogy a Fidesz-KDNP alkalmatlan a kormányzásra, ha viszont a másik igaz, hogy volt pénzmozgás, akkor annak nagyon komoly nemzetbiztonsági vonatkozása van- magyarázta a Kósa Lajos által elmondottakról Molnár Zsolt az ATV Egyenes beszédben.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke össze is hívta a bizottságot az ügy miatt. Mint mondta, utóbbi esetben az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, a Magyar Nemzeti Banknak, a rendőrségnek és a szakszolgálatoknak válaszokat kell adni.

Úgy véli, ha szélhámosság történt, ahogy Kósa fogalmazott, akkor „az ország lúzere lett a Fidesz egyik vezető politikusa” és ebből kell levonni a következtetéseket. Molnár nem tudta eldönteni, hogy a kormánypártoknak mi lehet a jobb, ha bujkálnak a bizottsági ülés elől, mert az a beismeréssel azonos szerinte, vagy ha elmennének, akkor viszont lelepleződne, hogy vagy van az ügy mögött valami, vagy a bolondját járatták az ország egyik vezető politikusával.

Az évszázad bűnügye, vagy bohóca

Az MSZP elnökségi tagja közölte azt is, ha a nemzetbiztonsági bizottságban a kormánypárti többség leszavazza napirendről ezt az ügyet, akkor írásban fog a különböző hatóságokhoz fordulni, hogy kiderüljön, milyen iratanyag áll rendelkezésre Kósa Lajos és a kezelésébe felajánlott 1300 milliárd kapcsán. „Ebből az ügyből mindenféleképpen politikai következtetéseket kell levonni”- jelentette ki Molnár, majd hozzátette: ha volt pénzmozgás, az az évszázad bűncselekményévé és botrányává emelné a történteket, ha a másik fele igaz a történetnek, akkor bocsánatot kér, mert „az ország bohócával állunk szemben”.

Van idő a megállapodásra

Beszélt az LMP-vel való tárgyalásokról is. Azt mondta, haladnak és bízik benne, hogy lesz eredménye a megbeszéléseknek. Abban is bízik, hogy a zöldpárt megérti, „ha különutas politikát folytatnak, az gyöngíti az ellenzéket és erősíti a Fideszt”. Az MSZP-s politikus úgy véli, nincs értelme március 19-ei határidőről beszélni – ezt az LMP jelentette be -, mert április 8-ig van idő a megállapodásra

atv.hu

 

 

További belföldi híreink