Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-12 20:15:00

Nem kaptak fizetést a szombathelyi ruhagyár dolgozói

Nem kaptak bért februárban fizetést egy - részben önkormányzati tulajdonú ruhagyár dolgozói Szombathelyen; ezért tüntettek ma. A város polgármestere, Puskás Tivadar nem ment le a demonstrálókhoz, viszont küldött egy levelet; ebben azt írta: nyitottak a károsultaknak egy irodát, ahol segítenek nekik.

„Ez a megmentésünk?”, „Hol van az elmaradt bérünk?” – ilyen és ehhez hasonló táblákkal demonstráltak legalább 200-an a STYL ruhagyár dolgozói közül a szombathelyi Városháza előtt.

A dolgozóknak pénteken kellett volna fizetést kapniuk, de a NAV zárolta a STYL számláját egy korábbi adótartozás miatt. 400 munkás várja elmaradt bérét.

Rabi Ferenc, a BDSZ elnöke vitte fel a dolgozók petícióját a polgármesternek, aki le nem jött, csak egy levelet küldött. Ebben többek között az áll, hogy a város továbbra is partner a STLY megmentésében, de úgy véli, hogy a többségi tulajdonosok fel akarják számolni a céget. A dolgozók egyébként lojalitásukról biztosították a céget.

Hétfőn rendkívüli tulajdonosi ülést tartanak, ahol stratégiai döntés születhet a STYL jövőjéről. Híradónk úgy tudja, hogy a többségi tulajdonosok akkor hajlandóak pénz tenni a cégbe, ha a gyár sorsa nem egy politikai játszma része lesz.

atv.hu

További belföldi híreink