Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-03-06 06:16:00

Félelmetes az út hazafelé? Itt a Hazakísérő Telefon

Egészen egyedi szolgáltatást indított útjára Molnár-Csiki Maren. A Hazakísérő Telefon nevű kezdeményezés külföldön már ismert, Magyarországon most indult útjára a segítségadó vonal.

Előfordulhat, hogy egy hosszú éjszaka után egyedül kell hazaindulni. Nem szeretnénk felébreszteni a családot, vagy a barátokat. Bizonytalannak érezzük magunkat a sötétben, esetleg félünk is.

Molnár-Csiki Maren kezdeményezése, a Hazakísérő Telefon már több országban bevált: Maren addig beszélget a telefonálóval, amíg az biztonságosan el nem éri célját.

A beszélgetés elején Molnár-Csiki Maren elkéri a telefonszámot, a tartózkodási helyet és az úticélt. Ezeket az adatokat nem muszáj megadni, de vészhelyzet esetén szükséges lehet a segítségnyújtás miatt.

„Ez nem egy 112-es diszpécseri vonal, aki bajban, vagy veszélyben van, ne engem hívjon. Ez inkább egy megelőzés, a legfőbb célom az, hogy ha valaki felhív azért, mert nem szeretne félni útközben, vagy egyedül lenni, vele beszélgessek” – mondta az ATV Start című műsorában Molnár-Csiki Maren. A Hazakísérő Telefon kezdeményezője arról is szólt, hogy két hónapig semmilyen hívást nem kapott, 2-3 hete kezdték el használni a vonalat az emberek.

„Mindenféléről beszélgetünk. Nem akarok semmi olyan dolgot kérdezni, ami miatt bizalmassá fordulna a beszélgetés” – folytatta az ötletgazda, aki hozzátette, bár meglepő, de fiatal férfiak is hívják. Maren tudja, milyen érzés egyedül a kihalt utcákon sétálni, éjszakai sofőrként sokszor kihívást jelentett számára, hogy vak sötétben keresgélje a címeket.

Molnár-Csiki Maren mindezt önkéntesként csinálja, de keres maga mellé szintén önkénteseket. A telefonhívás normál díjas, a beszélgetésre egyelőre pénteken, szombaton és munkaszüneti napok előtti estéken van lehetőség 23:00-tól 4-ig.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink