Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-23 13:47:00

Eddig bírta zsidózás nélkül a Jobbik alelnöke

Toroczkai László szerint rohadtul unalmas már azt hallgatni, hogy a zsidókon kívül mindenki bűnös nép.

Eddig bírta zsidózás nélkül a Jobbik alelnöke
Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere

A jelek szerint maximálisan igaza van Dúró Dóra jobbikos politikusnak, aki egy tegnapi interjúban arról beszélt, pártja néppártosodása „nem tartalmi változásokat jelent, hanem inkább stílusváltást”. A kampány hevében azonban egyes jobbikos vezetők a stílusváltásról is el-elfeledkeznek.

Toroczkai László alelnök például a minap a Facebookon pendítette meg azt a régi antiszemita szólamot, miszerint a zsidók magukon kívül minden népre bűnösként tekintenek. És ezt ő már „rohadtul” unja. A cukisodáson átesett néppárt politikusnál egyébként az Izrael által vitatott lengyel törvény csapta ki a biztosítékot.


Varsó a törvénnyel a "lengyel haláltáborok" vagy ahhoz hasonló kifejezések használatát akarja megakadályozni.

A jogszabályban úgy írták körül ezen eseteket, hogy büntethető, aki a lengyel nemzetet, illetve a lengyel államot intézményes bűnrészességgel vádolja a náci Németország által elkövetett háborús bűnökben. Izraelben a törvényt többen úgy értelmezték, hogy Varsó ezzel akadályozná a holokauszt tudományos kutatását, és adott esetben büntetné a holokauszt tanúvallomást tevő túlélőit is. A törvénymódosítás miatt diplomáciai viszály pattant ki a két ország között.

Toroczkai szerint Brüsszel után ideje Izraellel szemben is kiállni. Íme, a gárdamellény-szagú poszt:

„Nagyon helyes, hogy Magyarország kiáll Lengyelország mellett Brüsszellel szemben, de Izraellel szemben is ki kellene. Ha valakik tényleg sokat szenvedtek a második világháborúban, azok a lengyelek, rohadtul unalmas már azt hallgatni, hogy a zsidókon kívül mindenki bűnös nép. Most látszik, hogy mekkora hiba a visegrádi négyeket betolni Izrael alá.”

Ajánlom

További belföldi híreink