Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-22 07:17:00

Újabb jelentős havazás: több megyében az autósokat is figyelmeztetik

A Dunántúlon 5-15 cm friss hó várható, több megyében pedig hófúvás is kialakulhat, mivel 50 km/órás széllökések várhatóak.

Újabb jelentős havazás: több megyében az autósokat is figyelmeztetik

Az előrejelzések alapján Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy és Baranya megyében a mai nap folyamán akár 50 km/órás széllökések is lehetnek, melyek az eddig lehullott és a várhatóan érkező friss havat is megemelhetik, így hófúvásos szakaszokat eredményezhetnek. Ezért a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az érintett megyékben az aktuális út- és látási viszonyokról- olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívásában.

Mint írják, a meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön legfőképp a Dunántúlon várható számottevő havazás, ahol napközben újabb jelentős mennyiségű, 5-15 cm friss hóréteg is kialakulhat. Hozzáteszik:

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy és Baranya megyében ugyanakkor 50 km/óra körüli széllökések eredményezhetnek hófúvásos szakaszokat,

ugyanis az eddig lehullott és a csütörtöki napra érkező további friss havat a nagyobb erejű széllökések könnyen újra és folyamatosan a közutak burkolatára juttathatják.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a hófogó rácsok mellett saját és szükség szerint szerződéses alvállalkozóinak gépparkjával is takarítja az utakat, azonban fokozott óvatosságra kérik az autósokat, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak.

atv.hu

További belföldi híreink