Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-13 20:15:00

Megrázó beszédet mondott a bíróságon a halálra gázolt Zsófi édesanyja

Csaknem 12 évre rács mögé kerül az az egykori hegedűművész, aki még 2016 nyarán halálra gázolta azt a lányt, aki megpróbálta megakadályozni, hogy a férfi ellopja az autóját. Édesanyja lánya fotójával a ruháján, a sírással küszködve beszélt a vádlotthoz. Sz. Lajos és védője fellebbeztek az ítélet ellen.

2016 nyarán, Gödöllőn készültek ezek a képek. Egy fiatal nő halt meg, amikor el akarták rabolni kocsiját. Zsófi a tragédia éjjelén leparkolt autójával a házuk előtt. Kiszállt, hogy kinyissa a kertkaput. Közben észrevette, hogy valaki beszállt a járó motorú kocsiba, és próbál elhajtani. A lány belekapaszkodott a kocsi ablakába, a férfi azonban gázt adott: Zsófia az árokba zuhant, a kocsi pedig ráborult – szinte azonnal meghalt. A gyanúsítottat másnap egy isaszegi kocsmából bilincsben vitték el a rendőrök.

Csaknem két évvel később már fehér ingben és nyakkendőben jelent meg a bíróságon. Az az egykori hegedűművész, aki - a gyanú szerint - a lány halálát okozta. A vádlott elismerte, hogy olyan gépkocsiba szállt be és olyan gépkocsit vezetett, amely nem az övé. Elismerte azt is, hogy mindezt bódult állapotban tette.

A védőbeszédek után az áldozat édesanyja kért szót. Lánya fényképét nyomtatta a pulóverére és a férfi felé fordult. „Én nem egy porszemet akarok látni, nem egy marék hamut. Hanem én akartam látni, hogy ebből a gyerekből mi lesz, hogy hogy viszi tovább azokat az értékeket, amit mi átadtunk neki. És ehhez nincs joga, nincs joga senkinek elvenni”- mondta.

A megrázó jelenet után a 37 éves férfi mégegyszer bocsánatot kért a családtól és újra elismerte bűnösségét. „Elítélem a cselekedetem, abban bízom, hogy olyan ítéletet kapok, amely igazságos, ugyanis nem akartam senkit bántani” – mondta.

A bíróság csaknem két év után kimondta, hogy a férfi bűnös. Halmazati büntetésül 11 év 8 hónap szabadságvesztésre, 5 évi közúti járművezetéstől való eltiltásra és 8 évi közügyektől eltiltásra ítélték. Zsófi családja elfogadta a bűntetést. Az ítélet ellen Sz. Lajos és védője fellebbeznek, addig a férfi előzetes letartóztatásban marad.

atv.hu

További belföldi híreink