Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-13 15:38:00

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád 29. lett 1500 méteren

Nagy Konrád a 29. helyen végzett a férfi gyorskorcsolyázók keddi 1500 méteres versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A gyorskorcsolyázó Nagy Konrád 29. lett 1500 méteren

Az aranyérmet a holland Kjeld Nuis szerezte meg, másodikként honfitársa, Patrick Roest, harmadikként pedig a hazai közönség előtt szereplő Kim Min Szok végzett a 35 fős mezőnyben.   

A magyar gyorskorcsolyázó a hatodik párban ment kínai ellenféllel, akit megelőzött és 1:49.01 perces eredménnyel ért célba. Nagy négy évvel ezelőtt Szocsiban a 26. helyen zárt, most 1:45 perc alatt időt szeretett volna futni, de ettől elmaradt.   

"Egyáltalán nem vagyok elégedett az időmmel. Ha futok egy ilyen időt, de azt érzem, hogy ez jó volt, megcsináltam úgy, ahogy kellene, akkor azt mondom, rendben, de ez most nem így volt" - értékelt a debreceni sportoló, aki szerint jól sikerült a rajtja, amit sokat gyakoroltak, ott is hagyta a kínai ellenfelét, de aztán "szétesett" a végére.   

A magyar zászlóvivő elmondta, a bemelegítésnél még egész nyugodt volt, majd amikor bement a jégre a futam előtt, már kicsit izgult, de nem volt igazán stresszes. Saját bevallása szerint a második körben viszont fejben és technikailag sem volt már rendben.   

"A következő versenyemig van még tíz nap, addig összeszedem magam, és a szám maga is rövidebb lesz. Remélem, a jég is picit jobb, gyorsabb lesz, mert nekem az jobban feküdne" - utalt arra, hogy jövő pénteken még 1000 méteren is rajthoz áll.   

Nagypályás gyorskorcsolyában mind a négy eddigi számot a hollandok nyerték.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink