Itthon

2018-02-08 05:10:00

Hangosan szidták a Michelin-csillagos séf ételét Budapesten: jó okuk volt rá

Nagy botrány kerekedett pár hete Sárközi Ákos éttermében, ám nem árulunk el nagy titkot azzal, ha már most leszögezzük: alapos oka volt a konyhafőnöknek és vendégének is, hogy balhét csináljon.

Hangosan szidták a Michelin-csillagos séf ételét Budapesten: jó okuk volt rá
Sárközi Ákos (Fotó: MTI)

A Michelin-csillagos séffel olyan történt, ami mesterszakáccsal nagyon ritkán szokott: egy vendég hangosan ócsárolta a főételt, és a vitatkozásuk vége is egészen különlegesre sikeredett.
 
"A Facebookon ismeretlenül írt egy fiatalember, arra kért, legyek segítségére abban, hogy megkérje a barátnője kezét" - avatta be a műbalhé hátterébe az atv.hu-t Sárközi Ákos. "Megbeszéltük a taktikát: reklamálni fog egy ételnél, én kimegyek és beszélek vele. Meg is érkeztek este az étterembe, a főételnél pedig nagyon lekezelő stílusban közölte a pincérrel, hogy ehetetlen a gomba".
 
A séf kiment a vendégek közé és megkérdezte, hogy mi a probléma, mire a fiatalember egyre emeltebb hangon szidta az egyébként kifogástalan ételt. Sárközit sem kellett félteni, számon kérte a férfit: mit képzel, hogy elmegy az éttermébe, és mindenki előtt ilyen stílusban alázza meg őt? Egyre emeltebb hangon vitatkoztak. A többi vendég pisszenés nélkül figyelte a veszekedést, szinte megfagyott a levegő a vendéglátóhelyen. A lány, aki felismerte a népszerű séfet, nyugtatgatta, hogy nincsen semmi baj a gombával, látszott rajta, hogy legszívesebben a föld alá süllyedt volna.
 
"A végén kiböktem, hogy jó, akkor valamivel megpróbálok kedveskedni és elővettem a jegygyűrűt. Megtörtént a lánykérés, mindenki tapsolt, a lány boldog volt, én pedig nagyon örültem a felkérésnek, annak, hogy valakinek segíthettem élete egyik legfontosabb pillanatában".

További belföldi híreink