Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-02-04 12:50:00

Húsz holttestet húztak ki a tengerből Marokkó partjainál

Mintegy húsz afrikai migráns holttestét emelték ki a tengerből Marrokkó partjainál a marokkói parti őrség hajói.

Húsz holttestet húztak ki a tengerből Marokkó partjainál

A Spanyolországhoz tartozó Melilla exklávé prefektúrájának szóvivője vasárnap beszámolt arról, hogy egy spanyol hajó legénysége előző nap figyelt fel a marokkói felségvizeken hánykolódó holttestekre, majd értesítette a spanyol és a marokkói tengeri mentőszolgálatot. A szóvivő úgy tudja, hogy mintegy húsz holttestet emeltek ki a tengerből. A marokkói hatóságok erről egyelőre nem adtak ki hivatalos tájékoztatást.

Vasárnap reggel a spanyol polgárőrség egyik helikoptere is segítette a kutatásban a marokkói parti őrség hajóit. A szerencsétlenül járt emberek Afrika Szahara alatti részéből származnak.

Az utóbbi időben a Szubszahara térségéből érkező migránsok egyre gyakrabban használják a Spanyolországba vezető tranzitútvonalat, hogy elérjék Európát. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legutóbbi összesítése szerint az év eleje óta 1279 migráns érkezett a tengeren Spanyolországba, amely így a második legkedveltebb célország lett számukra Olaszország után (4256). Tavaly Spanyolország még a harmadik volt Olaszország és Görögország után.

Az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) adatai szerint a Spanyolországba a Földközi-tengeren érkező migránsok száma tavaly több mint duplájára, 22 900-ra emelkedett, és több mint kétszázan haltak meg vagy tűntek el a tengeren.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink