Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-19 18:14:00

Meghekkelték magyar ügyvédek e-mail fiókjait

Hekkertámadás ért a Magyar Telekomhoz is kapcsolódó e-mail-fiókokat, melynek során ügyvédek jelszavai kerültek ki – írta a 168 óra. Az internetszolgáltató szerint a megszerzett 6800 cím közül csak kis számban vannak a Telekomot érintők és azok sem az ő rendszerükből kerültek ki.

Meghekkelték magyar ügyvédek e-mail fiókjait

A problémát az ügyvédek által használt, 1500 fős, zárt Facebook-csoportban is vagy tucatnyian jelezték szerte az országból. Kende Júlia polgári ügyekkel foglalkozó ügyvéd a 24.hu-nak elmondta, hogy a régi fiókjelszava nem működött, illetve nagyon lelassult a gépe, utóbbi azóta se oldódott meg teljesen.

Informatikában jártas szakértők szerint elképzelhető, hogy valakik jelszavakat loptak, és így jutottak be az ügyvédek levelezőrendszerébe. Az egyelőre kérdés, hogy ebből keletkezett-e kára valakinek, például, hogy a jelszavakon kívül elloptak-e dokumentumokat ügyvédek számítógépeiből. Úgy tudni, Magyar Telekom-előfizető ügyvédeket biztosan érint a dolog, a t-online és gmail végződésű e-mail-címeknél merült fel a probléma.

Frissítés:

A Magyar Telekom közlése szerint a mintegy 6800 megszerzett email cím kis része kapcsolódik az ő internetszolgáltatásukhoz és azok sem a Telekom rendszeréből kerültek ki. Hozzátették: "a Telekom pont biztonságuk érdekében küldött jelszóváltoztatási kérést ezen ügyfeleknek, hogy megelőzzön egy esetleges  postaládafeltörést".

atv.hu

További belföldi híreink