Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-18 21:45:00

TAO-támogatások Felcsúton: Pert nyert a DK

Nyilvánosságra kell hoznia a felcsúti utánpótlásakadémiának, hogy mire fordította a TAO-ból befolyt milliárdokat – így döntött jogerősen a győri ítélőtábla. A DK képviselője indított pert az akadémia ellen, mivel megtagadták az adatszolgáltatást, mondván: a TAO-támogatás nem közpénz. A Kúria novemberben már kimondta, hogy A TAO közpénznek minősül.

TAO-támogatások Felcsúton: Pert nyert a DK

Az ügyben a székesfehérvári bíróság már hozott ítéletet, melyben kötelezték a felcsúti alapítványt arra, hogy tegye közzé a TAO-pénzek felhasználásáról szóló beszámolóját. Ezt fellebbezte meg a felcsúti utánpótlásért alapítvány. Az ítélőtábla ezt elutasította.

A bíró közölte, az ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helyben hagyta, kötelezte az alaperest, hogy 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 19 ezer 50 forint másodfokú perköltséget. Az ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek.

Az ítélet azt jelenti, hogy a felcsúti alapítványnak nyilvánosságra kell hoznia, hogy mire fordította a TAO-ból befolyó 17 milliárd forintot. Ez ugyanis állami támogatásnak minősül, így az elszámolással kapcsolatos szabályok is vonatkoznak rá.

Az alapítványnak ezután ki kell adni a szerződéseit, számláit, teljesítés igazolásait, valamint az okiratait. A pert egyébként a DK székesfehérvári képviselője indította.

Ráczné Földi Judit, a DK önkormányzati képviselője elmondta, azt szeretnék bebizonyítani a magyar adófizetőknek, hogy a pénzeiket a Fidesz-kormány és a barátaik ellopják és olyan célokra használják fel, amivel csak ők és családjaik járnak jól. Hozzátette: Mészáros Lőrinc élen jár ebben, vagyis az általa vezetett alapítvány, amiről köztudott, hogy még Orbán Viktor alapított.

A tárgyaláson az alapítványt nem képviselte senki, így az álláspontjukat nem ismerhettük meg.

atv.hu

További belföldi híreink