Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-16 06:59:00

Eltüntetnék a hajléktalanokat a budapesti aluljárókból

Új munkacsoportot állított fel a fővárosi önkormányzat azért, hogy kevesebb hajléktalan ember legyen a forgalmas, fővárosi aluljárókban. A főpolgármester szerint a szabálysértési törvény lehet a megoldás, amely szerint szabálytalan életvitelszerűen tartózkodni a köztereken. A hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek szerint viszont más megoldások kellenének.

„Megpróbálunk a hajléktalan-probléma kezelésének egy olyan módját letenni az asztalra - az említett – nehézségek ellenére is, amik biztosítják a szociális és humanitárius követelmények kielégítését, de egyben azt is, hogy a város funkcionális pontjai, első sorban a százezrek által használt aluljárók, azok a funkciójuknak megfelelő állapotba kerüljenek – nyilatkozta Tarlós István.

A probléma kezelésére a főpolgármester szerint felállt egy munkacsoport, amely rendőrökből és közterület-felügyelőkből áll, de részt vesz a munkában az alapjogi biztos és a Máltai Szeretetszolgálat is. A Menhely Alapítvány igazgatója szerint inkább az a probléma, hogy ma az aluljárókban bárki, bárhogy viselkedhet - gyakorlatilag következmény nélkül.

A Város Mindenkié csoport alapítója szerint először azt kéne belátni, hogy a hajléktalanság nem rendészeti, hanem szociális probléma, amelyet szociális eszközökkel kell kezelni.

A hajléktalanszállók kihasználtsága az elmúlt hetekben jóval alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban – igaz, az idő is 20-30 fokkal melegebb, mint tavaly januárban volt. Az előrejelzések szerint azonban a következő napokban a tél újra tél lesz, és éjszakánként bőven fagypont alatt marad a hőmérséklet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink