Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-15 13:02:00

Nem fogja kitalálni, ki lett az MSZP új sajtófőnöke!

Újra Nyakó István az MSZP sajtófőnöke – értesült az atv.hu. Információnkat a régi-új sajtófőnök megerősítette, hozzátéve: újbóli kinevezéséről a párt elnökségének múlt heti ülése döntött.

Nem fogja kitalálni, ki lett az MSZP új sajtófőnöke!

Nyakó István kevesebb mint három hónappal azután lett újra az MSZP sajtófőnöke, hogy a párt elnöke felmentette ebből a tisztségéből, mégpedig azért, mert Molnár Gyula szerint Nyakó átgondolatlanul és rossz stílusban adott ki egy közleményt a szekszárdi MSZP és a DK elmérgesedett vitájával kapcsolatban.

Az ügy előzménye, hogy az MSZP szekszárdi szakszervezetének hivatalos Facebook-oldala azt állította, hogy Gréczy Zsolt, a DK szóvivője 2017. október 13-án, pénteken 14 órakor a szekszárdi Heinmann Pincészetben tárgyalt Horváth Kálmán és Horváth István fideszes politikusokkal. Gréczy Zsolt közleményében azt írta, a nevezett időpontban, sőt egész nap Budapesten tartózkodott, és erre tucatnyi tanúja van. Gréczy állítja, soha nem járt még a pincészetben, és a fideszes politikusok nevét sem hallotta még. A valótlan állítások miatt a DK szóvivője bepereli az MSZP szekszárdi szervezetét.

Az MSZP Országos Központja délután a szekszárdi üggyel kapcsolatosan a következő közleményt adta ki: „Reagálás Gréczy Zsolt feljelentésére: foglalkozzunk inkább Orbán leváltásával! Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog”.

Ezt a válaszközleményt ítélte olyannak Molnár Gyula pártelnök, ami miatt Nyakó Istvánnak távoznia kellett az MSZP sajtófőnöki tisztségéből. Mint a pártelnök Facebookon közzétett közleményében fogalmazott: „Az a célunk, hogy az Orbán-kormányt leváltsuk, hogy igazságosabb Magyarországot teremtsünk. Ezt a célt szövetségben érhetjük el, szövetséget kötni pedig csak jóhiszeműen lehet. Ez a jóhiszeműség és bizalom sérült egy helyi vita kapcsán ma átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény miatt”- közölte Facebook-oldalán kedd este Molnár Gyula. Az MSZP elnöke hozzátette: „most a jövőt építjük, ezt múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt nem engedhetem kockáztatni. Ezért a felelőst a mai nappal felmentettem a munkavégzés alól”. Az atv.hu rövidesen megírta, hogy az érintett Nyakó István sajtófőnök.

„Háborús időszak van, amikor nem lehet hibázni, nem lehet dilemmázni és hezitálni. Dilemmáztunk eleget az elmúlt hónapokban, ha ez esetleg kívülről így is látszott, akkor azért elnézést kérek”. Elmondta: „nagyon sajnálom Nyakó Istvánt, hogy egy elnöki utasítás ellenére tett meg egy lépést” – ezzel indokolta októberben az Egyenes beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva Nyakó eltávolítását Molnár Gyula.

atv.hu

 

 

 

 

 

 Szavazzon itt a Nap kérdésére:

További belföldi híreink