Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-14 05:10:00

Vadászat közepébe tévedt néhány közmunkás Zala megyében

Közmunkások keveredtek akaratukon kívül egy vadászat közepébe a Zala megyei Miháldon. A falu gyümölcsösében végeztek munkát, amikor kutyacsaholásra és lövésekre lettek figyelmesek. A vadászatról a faluban szinte senki nem tudott, de a vezető azt mondja, ők minden hatóságnak szabályosan leadták a vadászat tervét.

A vadászmester szerint a vadásztársaság működése és az egész vadászat folyamata szabályos.

A hajtóvadászat vezetője szerint ők - az előírásoknak megfelelően - két hónappal korábban felkészültek; a rendőrségnek, a vadászati hatóságnak és a közútkezelőnek is leadták a tervet, amit minden szervezet jóváhagyott. Ennek ellenére a vadászatra kijelölt területen a miháldi önkormányzat közmunkásai dolgoztak.

A munkavezető szerint komoly veszélyben voltak a munkatársai. Ő állítja: senki nem tájékoztatta őket arról, hogy itt vadászatot tartanak. „Kutyák rohangáltak, lövések dördültek, az emberek nagyon megijedtek” – számolt be Híradónknak Papp János. A munkavezető állítja, az önkormányzat semmilyen bejelentést nem tettek, a faluban pedig pár emberen kívül, senki sem tudott arról, hogy vadászat folyik ott.

A vadászat vezetője azt mondja: ők látták a közmunkásokat és szerinte nem voltak veszélyben.

„A vadászterület részén közmunkások dolgoztak. A vadászat, ahol a fegyveres jelenlét volt, a közmunkásoktól kb. egy kilométerrel arrébb volt. A közmunkások semmilyen veszélyben nem voltak” – mondta Varga István vadászmester.

A történtek miatt értesítették a hatóságokat, az később derül ki, hogy indítanak-e vizsgálatot az ügyben.

atv.hu

További belföldi híreink