Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-12 20:07:00

Titokban telepítettek be menekülteket? Itt a külügyminiszter válasza

Titokban fogadott be 1300 menekültet Magyarország, úgy, hogy a kötelező betelepítési kvótát továbbra is elutasítja a kormány. A külügyminisztérium helyettes államtitkára szólta el magát egy máltai lapnak adott interjúban. Az ellenzék szerint a Fidesz ismét hazudott, mert évek óta az mondják, hogy nem teljesítik a kötelező kvótát, és most mégis beengedtek ugyanannyi menekültet, mint amennyit az Unió kérne.

A miniszterelnök már többször nyilatkozott úgy, hogy a kötelező betelepítési kvótával bevándorló országgá akarja tenni Magyarországot Brüsszel. Annak ellenére, hogy a magyar kormány folyamatosan küzd a kötelező betelepítés ellen, Altusz Kristóf a külügyminisztérium helyettes államtitkára elszólta magát egy videó interjúban.

A videóba ugyan nem került be, de a portálon olvasható, hogy Altusz azt nyilatkozta: tavaly mintegy 1300 menekültet fogadtak be, de nem hozták nyilvánosságra, ugyanis ez veszélyeztetné őket.

A külügyminiszter szerint a már beengedett 1300 menekültnek semmi köze a kvótákhoz, ugyanis egy nemzetközi egyezmény szerint, aki menekült státusz kérelmet nyújt be, azt elbírálják.

„A Genfi konvenció alapján befogadott menekülteket mi nem titkokban fogadjuk be. Hanem ez egy folyamatos eljárás, amit minden ország lefolytat gyakorlatilag non-stop. Mert ha jön valaki és benyújt egy menekültstátuszi kérelmet, azt el kell bírálni” – mondta Szijjártó Péter.

A kormány két és fél éve kezdte a menekültellenes kampányát. TV hirdetés, plakátok és propaganda szórólapok. Ezeken a kormány azt ígérte, hogy megvédi az országot. Az ellenzéki pártok szerint viszont a kormány ismét hazudott.

„Az 1294 migráns betelepítését várja el Brüsszel és ők azt mondják, hogy meg fogják állítani Brüsszelt. Ehhez képest az egyik kormánytag beszél arról, hogy titokban mindenkitől elhallgatva és mégis csak betelepítettek 1300 migránst az történelmi arcon csapása a magyar választóknak” – véli Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

A Demokratikus koalíció nem érti, hogyha a kormány beengedte a menekülteket, akkor miért pereskedik az Unióval.

„Akkor mi az öreg ördögnek kellett ilyen konfliktus sorozatban bonyolódni a kormánynak. Minek kellett az egész soros plakátozás. Minek kellett ez az irdatlan politikai feszültség, amit az Európai Unióval keltett a magyar kormány, hanem azt sem lehet érteni, ha befogadtunk 1300 menekültet, akkor miért titkoltuk azt el” – mondta az ATV Híradójának Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

A szocialisták szerint a kormány végig hazudta az elmúlt 2,5 évet és még a saját szavazóit is átverte.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink