Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-12 18:49:00

Kocsis Máté bemutatta az eddig nem látott Soros-tervet

Kizárólag kormánypárti polgármesterek részvételével tartottak konferenciát az úgynevezett Soros-terv elleni fellépés jegyében. Kocsis Máté meg is mutatta, hogy igenis létezik a terv, amelyet az üzletember honlapjáról töltöttek le. Mindeközben az Együtt az Orbán-tervet osztotta szét a konferenciára érkezők között. A szocialisták szerint viszont, hogyha létezik Soros-terv, akkor azt a kormány már végre is hajtotta.

Maga Soros György ijesztgette a Soros-terv ellen fellépni készülő kormánypárti polgármestereket a Bálnában. A Momentum egyik aktivistáját emiatt ki is dobták az épületből.

A konferenciára érkező városvezetőket az Együtt elnökségi tagja fogadta, aki Soros-terv híján az Orbán-tervet adta át az érkezőknek. Nem mindenki örült a tájékoztatónak.

Józsefváros polgármestere azonban hamar lehűtötte a kedélyeket, amikor bemutatta az eddig nem látott Soros-tervet. A dokumentumot a milliárdos üzletember honlapjáról töltötte le Kocsis Máté. A kormánypárti polgármesterek aggodalmait a konferenciát összehívó Szita Károly összegezte: „Sokak szerint az a folyamat, amely más kultúrájú emberek tömeges betelepítésével zajlik veszélyes közösségeink számára, ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében és meg is teszünk, hogy nekünk ne kelljen olyan kezelhetetlen problémákkal szembenéznünk, mint amilyenekkel Nyugat és Észak-Európa számos országában küzdenek már”.

Ezt a félelmet Szerencs polgármestere egy személyes történettel támasztotta alá.

„Az én lányom, az egy évet Erasmus-ösztöndíjjal Franciaországban tanult, és hát én azt mondtam neki, hogy el kell menni a Sorbonne-ra. Mégiscsak a Sorbonne az a Sorbonne. És ő volt kint egy hónapig Párizsban, és azt mondta, hogy Párizs nem biztonságos” – mondta Koncz Ferenc Szerencs Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Úgy volt, hogy a konferencián ott lesz Tarlós István is, őt azonban hiába kerestük.

„Pont ebben az időpontban volt a szokásos pénteki sajtótájékoztatója és engem kért meg, ezt írásban is jelezte, ezt oda is adtam polgármester úrnak, hogy képviseljem a fővárost az ő nevében, úgyhogy fel is olvasták egyébként azt a nyilatkozatot, ami egyetértett gyakorlatilag ugyanazzal, amit itt a polgármesterek velem együtt az ő nevében elfogadtak” – ezt már Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mondta Híradónknak.

A szocialisták szerint viszont éppen a kormány hajtotta végre a Soros-tervet.

„Az a hír, miszerint a magyar kormány 1300 menekültet saját jogon befogadott, világossá teszi, hogy a magyar kormány végighazudozta az elmúlt két és fél évet. Hazudtak sajtótájékoztatóikon, hazudtak az óriásplakátjaikon és hazudtak a nemzetközi fórumokon is” – mondta Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő.

A kormánypárti polgármesterek ettől függetlenül elfogadták azt a nyilatkozatot, amelyben felkérik a kormányt, hogy ha kell, jogszabályokkal "lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen".

atv.hu

További belföldi híreink