Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-22 11:47:00

Durva fotók: több száz négyzetméter szemét borítja az egyik szombathelyi erdőt

Nejlonzacskók, háztartási hulladék, flakonok hevernek mindenhol a szombathelyi erdőben.

Durva fotók: több száz négyzetméter szemét borítja az egyik szombathelyi erdőt
Fotó: nyugat.hu

Nejlonhulladék és zacskók százai terülnek el a szombathelyi erdőben: több száz négyzetméteren, az avarban, a fák ágain, mindenhol – írja a nyugat.hu.

Mint írják, nejlonhulladék és zacskók százai terülnek el az erdőben: több száz négyzetméteren, az avarban, a fák ágain, mindenhol. Hozzáteszik, igazságtalan lenne az egészet a telepre kenni, több helyen is illegális szemétlerakókat találtunk.

Volt, ahol még a szemét lerakását tiltó tábla is a hulladék közt hever. Nejlonzacskók, háztartási hulladék, flakonok és műanyag mindenhol. A szemétkupacokat sörös dobozok, könyvek, kommunális hulladék kidobott tévé, és még wc-csésze is tarkítja.

fotó: nyugat.huFotó: nyugat.hu

A portál megkeresésére a Szombathelyi Közterület-felügyeletet arról tájékoztatott, hogy a felügyelet mezőőri szolgálata rendszeresen ellenőrzi az erdős területeket, ha illegális szemétkupacokat találnak, azt dokumentálják, majd a felügyelet értesíti az ingatlan tulajdonosát, közterület esetén az önkormányzatot.

Ha valakit szemetelésen érnek, 5-től 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal büntethetik, de súlyosabb esetben, természetkárosítás esetén akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az illegális lerakókról viszont nehéz visszakövetni, honnan származnak. Dr. Varsányi Péter szerint az emberek fejében kellene rendet rakni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink