Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-11 05:10:00

Felvétel: Bánja a dunaújvárosi polgármester, hogy kitüntették a Quimbyt

Nem tartja méltónak a Dunaújvárosért Díjra a Quimby együttest a város polgármestere, az elismerést mégsem vonja vissza, mert azt nem illik - erről Cserna Gábor beszélt egy, az ATV birtokába jutott felvételen. Korábban a polgármesternek nem volt problémája a népszerű zenekarral, a díjat 2012-ben ítélte meg számukra a közgyűlés. További részletek a videóban.

Dunaújváros polgármestere november közepén, a közgyűlésen beszélt arról, hogy egy fiatal tehetséggel szemben méltatlannak tartja a népszerű Quimby zenekart a Dunaújvárosért Díjra.


"Másfél millió káposztafej, hibbant elméjű hatalmasok, Mocsár e táj, és a varangykirály ünnepli, amit alkothatott…"

A Varangykirály című versét idén márciusban, a HírTV Alinda című műsorában  szavalta el a zenekar frontembere. Kiss Tibor akkor hangsúlyozta: nem politizálnak, de ír olyan szövegeket, amelyek aktuálisak.

A Quimby zenéjére a Párbeszéd képviselője is rendszeresen bulizott a városban, Szabó Zsolt úgy látja: a zenekar egy életérzést képvisel, a polgármester pedig ebbe az életérzésbe szállt bele, páros lábbal.

Kiss Tibor az Amnesty International civilek melletti kampányba is beszállt. A Jobbik egykori Dunaújvárosi képviselője szerint a polgármester kinyilatkoztatása a szólásszabadságról és a demokráciáról szól.

A zenekar menedzsere az ATV Híradójának megkeresésére azt mondta: egyelőre nem kívánják kommentálni az elhangzottakat.

(Nyitókép: MTI)

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink